Sådan får du en VPN til dit smart-tv (2024)

Sådan får du en VPN til dit smart-tv (1)

Daniel Hessel

· Guider

Sådan får du en VPN til dit smart-tv (2)

Vil du se amerikansk Netflix eller en anden udenlandsk streamingtjeneste på dit smart-tv? Vi viser dig, hvordan du gør det i et par enkle trin.

Stort set alle tv’er, der sælges i dag, er smarte-tv. Det vil sige “smart” forstået på den måde, at du kan installere apps som Netflix, Viaplay og lignende på det, uden at du behøver at bruge en separat medieafspiller.

Men hvad gør du, hvis du f.eks. vil have adgang til det amerikanske indhold på Netflix? Hvis der er én ting, som smart-tv generelt ikke kan gøre, er det at installere VPN-apps. Så hvordan låser du op for udenlandsk streamingindhold på dit tv?

Bare rolig, vi viser dig hvordan. For der er faktisk flere måder at gøre det på.

Har du et TV med Android?

Hvis dit tv kommer fra Philips, Sony eller nogle af de mindre producenter som TCL eller Xiaomi, er det nemt at bruge en VPN på dit smart-tv.

Hvis dit tv kører Android TV eller Google TV, kan du i de fleste tilfælde downloade VPN-apps via Google Play Store. Det giver dig mange flere muligheder, når det kommer til tilslu*tning, og det gør det meget nemmere at styre din VPN-forbindelse.

Du kan finde ud af, hvordan du gør det, ved at læse vores separate vejledning om, hvordan du får VPN på dit Android TV.

Har du et Samsung eller LG TV? Så er dette måden at få VPN på.

Nogle tv-producenter har valgt at køre deres egne systemer i stedet for et af Googles tv-systemer. LG har f.eks. et system kaldet WebOS og Samsungs hedder Tizen.

Panasonic har også sit eget system i de fleste af deres fjernsyn, selv om nogle af modellerne kører Android. De billigste tv-modeller, der stadig kan betegnes som smarte, har som regel et mere simpelt system.

Hvad har alle disse tv’er til fælles? Mens du kan installere apps som Netflix og lignende, mangler de muligheden for at installere VPN-apps. Det er netop den lille udfordring, som vi kigger på her.

Du har begrænset adgang til apps

Da du første gang installerede dit fjernsyn, gennemgik du sandsynligvis nogle grundlæggende indstillinger, hvor du blandt andet indtastede, hvilket land du befinder dig i. Dette bruges dels til at søge efter de rigtige frekvenser til almindelige tv-udsendelser, men også til at give dig dit lands version af app-butikken.

Det betyder, at apps for tjenester, der ikke er tilgængelige i Danmark, f.eks. Hulu i USA eller BBC i Storbritannien, ikke vil kunne installeres på dit tv. Simpelthen, fordi de ikke er tilgængelige i dit land, og derfor ikke findes i den app-butik dit tv har adgang til.

Nogle gange kan det være muligt at geninstallere dit tv og gå ind i et andet land, men der er en stor risiko for, at du stadig ikke kan få adgang til f.eks. den britiske butik. Så på den måde er du låst fast til de apps, der er tilgængelige i Danmark.

Når det er sagt, kan du stadig få adgang til deres internationale indhold på et par forskellige måder.

Forskellige måder at få VPN på et smart TV

Når det er sagt, er der et par måder at komme uden om dette problem på.

VPN i router
Sådan får du en VPN til dit smart-tv (3)
Vi har tidligere beskrevet, hvordan du installerer VPN i din router. Hvis du gør det, vil enhver enhed, der opretter forbindelse til den, uanset om det er via kabel eller Wi-Fi, bruge routerens VPN-indstillinger.

Det er brugbar, men også en smule besværligt at få VPN til dit smart-tv.

Airplay eller Chromecast

Hvis dit tv er nyere, understøtter det muligvis streaming af indhold fra din telefon. Enten Airplay for dem med en iPhone eller iPad eller Chromecast for dem med en Android-telefon eller -tablet.

I så fald vil du kunne installere VPN på din telefon eller tablet og streame indhold fra den til dit tv uden at skulle gøre noget ved selve tv’et.

Har du et ældre TV, er den en mulighed at købe en Chromecast-dongle og caste (som det hedder) til den. En Chromecast er en meget billig måde at tilføje denne funktionalitet til et ældre tv på.

Separat medieafspiller

Sådan får du en VPN til dit smart-tv (4)
Hvis dit tv er lidt ældre, har mange apps med tiden en tendens til at holde op med at fungere. Simpelthen fordi de ikke længere opdateres og i sidste ende bliver forældede. Hvis du har et ældre tv, men er tilfreds med selve tv’et, kan du altid investere i en separat medieafspiller.

Du kan enten købe et Apple TV, hvilket fungerer bedst, hvis du har IPhones i din husstand. Ellers er der et væld af forskellige medieafspillere med Android. Et eksempel, der dog er lidt dyrere, er Nvidia Shield. Et lidt billigere alternativ er Googles egen Chromecast With Google TV.

DNS

Her kommer endnu en mærkelig forkortelse. Men en, der fungerer på langt de fleste internetforbundne tv’er og apps.

DNS står for Domain Name System, og afhængigt af hvilken du bruger, kan du få det til at se ud som om, du logger på de forskellige streamingtjenester fra et andet land.

Det er ikke nær så sikkert og nemt at administrere som en rigtig VPN-forbindelse, men til at låse op for streamingtjenester fungerer det som regel fint.

Faktisk er det præcis det, vi guider dig til her.

VPN på dit smartTV – Sådan gør du

Ud over at have et smart-tv og en internetforbindelse skal du have et aktivt abonnement på en VPN-tjeneste. I eksemplet nedenfor har vi brugt Surfshark, men proceduren er den samme med de fleste tjenester. Vi valgte Surfshark af den simple grund, at det er vinderen af vores test af den bedste billige VPN og dermed en meget billig og brugbar VPN-tjeneste.

I vores eksempel nedenfor bruger vi et Samsung TV fra 2019. Bortset fra et lidt anderledes udseende af menuer og navne, fungerer det på samme måde for andre modeller.

Sådan gør du

  1. Log ind på din VPN-tjenestes websted, og find muligheden for manuel installation. Nogle gange kalder VPN-tjenesterne funktionen for Smart TV, men ikke altid. I Surfsharks tilfælde kalder de deres tjeneste for Smart DNS, men det kan hedde noget andet hos andre tjenester.
    Sådan får du en VPN til dit smart-tv (5)
  2. I Surfsharks tilfælde fungerer Smart DNS kun med USA som lokation, men nogle andre tjenester giver dig mulighed for at vælge, hvilket land du vil oprette forbindelse fra. Så skal du vælge det land, du vil udgive dig for at være i, og skrive den IP-adresse ned, du modtager (en række tal adskilt af prikker).
  3. Tænd for dit tv, og gå ind i indstillinger. Find netværksindstillingerne. De findes enten direkte i hovedmenuen eller under “Generelt” i de fleste tilfælde.
    Sådan får du en VPN til dit smart-tv (6)
    Sådan får du en VPN til dit smart-tv (7)
  4. Den menu kan se forskellig ud fra TV til TV. Men du skal finde indstillingerne for din aktuelle forbindelse til internettet. Du kan enten klikke på forbindelsesnavnet eller gå til avancerede indstillinger. Der bør du finde DNS-indstillingerne.
    Sådan får du en VPN til dit smart-tv (8)
  5. Skift din DNS-indstilling fra automatisk til manuel, og indtast den IP-adresse, du lige har modtaget fra din VPN-udbyder. I tilfælde, hvor der både er felter for primær og sekundær DNS, skal du ændre den primære.
    Sådan får du en VPN til dit smart-tv (9)
    Sådan får du en VPN til dit smart-tv (10)
  6. Gem og genstart dit tv. Så er du faktisk færdig!

Det er virkelig ikke sværere end det. Hvis alt fungerer, som det skal, får du nu tilbuddet fra det land, du har oprettet forbindelse til, når du starter f.eks. Netflix. Hvis du får problemer med forbindelsen, kan du prøve at begynde forfra med en ny IP-adresse fra VPN-udbyderen.

Hvis det simpelthen ikke virker overhovedet, kan du altid gå tilbage til de automatiske DNS-indstillinger og bruge din normale forbindelse.

Læs også: Er VPN lovligt?
StortestTop 3: Bedste VPN til streaming (2023)Daniel Hessel | Updated 9. august 2023TestTest: NordVPN – En rigtig god premium-VPNDaniel Hessel | Updated 9. august 2023GuiderVPN-ordliste – Alle de ord, du skal kendeDaniel Hessel | Updated 9. august 2023GuiderSådan får du en VPN til dit smart-tvDaniel Hessel | Updated 9. august 2023

Sådan får du en VPN til dit smart-tv (23)

Daniel Hessel

· Guider

Sådan får du en VPN til dit smart-tv (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 6593

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.