VPN på Smart-TV - slik gjør du (2024)

Med VPN på Smart-TV kan du få tilgang til utenlandske strømmetjenester, som for eksempel amerikansk Netflix. Vi viser deg hvordan du går frem, steg for steg.

De aller fleste TVer som selges nå for tiden er smarte. Det vil si «smarte» som i at du kan installere apper som Netflix, Viaplay og lignende på TVen uten å måtte bruke en separat mediaspiller.

Men hva gjør du om du ønsker å se utenlandsk innehold, for eksempel amerikansk Netflix? Smart-TVer har ikke støtte for å installere VPN-apper, så man må ta noen omveier.

Vi viser deg hvordan.

Har du en TV med Android?

Om TVen din er av merket Philips, Sony, TCL eller Xiaomi er det ganske enkelt å få på plass VPN. Om TVen har Android TV eller Google TV går det ofte an å laste ned VPN-apper via Google Play Store. Dette gir deg mange flere alternativer for oppkobling og gjør det betydelig enklere.

TV fra Samsung eller LG?

Noen TV-produsenter har egne system i stedet for Google TV. LG har for eksempel WebOS og Samsung har Tizen. Panasonic har Android på noen TVer, men de fleste har produsentens egne system.

Det alle disse merkene har til felles er at du ikke får installere VPN-apper direkte på TVen.

Du er fortsatt låst til tilgjengelige apper

Da du kjøpte TVen din og gikk gjennom innstillingene måtte du blant annet oppgi hvilket land du befinner deg i. Det er først og fremst for å finne rett frekvens for vanlige TV-sendinger, men også for å gi tilgang til relevant lands versjon av appbutikken.

Det betyr også at tjenester som ikke er tilgjengelig i Norge, for eksempel Hulu eller BBC, ikke går an å installere på TVen din.

Noen ganger kan du gjøre en ny installasjon på TVen og oppgi et annet land, men det kan fort hende det ikke fungerer. Så vi presenterer i stedet noen alternativer som fungerer oftere.

Forskjellige metoder for VPN på Smart-TV

Vi går gjennom metodene vi har lykkes med, og forklarer deg hvordan du kan gjøre det samme.

VPN i ruter
VPN på Smart-TV - slik gjør du (1)
Vi har i en tidligere artikkel beskrevet hvordan du kan installere VPN i ruteren din. Om du gjør dette vil alle enheter koblet til nettverket, uansett om det er med nettverkskabel eller trådløst nett, bruke ruterens VPN-innstillinger.

Det er, om du kommer deg gjennom en del tekniske steg, en ganske bekvem måte for å få VPN på Smart-TVen.

Airplay eller Chromecast

Om TVen er en nyere modell kan det hende den støtter strømming av innehold fra mobilen din. Enten gjennom Airplay for Iphone og Ipad, eller Chromecast om du har Android-mobil eller nettbrett.

I så fall kan du installere VPN på telefonen eller nettbrettet og strømme inneholdet fra den til TVen, uten å måtte gjøre noe som helst med selve TV-apparatet.

For eldre TVer kan du kjøpe en Chromecast-dongel og strømme via den. Chromecast er en billig metode for å gjøre TVer litt smartere.

Separat mediaspiller

VPN på Smart-TV - slik gjør du (2)
Om du har en eldre TV som ikke håndterer apper, eller opplever at de fungerer dårlig, kan du investere i en separat mediaspiller.

Apple TV vil fungere best om du har Iphone. Ellers finnes det mange mediaspillere med Android. Et eksempel, om enn noe dyrt, er Nvidia Shield. Et litt billigere alternativ er tidligere nevnte Google Chromecast.

DNS

DNS står for Domain Name System og kan få det til å se ut som du kobler deg til strømmetjenester fra et annet land. Dette fungerer på de fleste TVer med internett og apper.

Det er ikke en like sikker og enkel metode som en ekte VPN-tilkobling, men for å låse opp utenlandske strømmetjenester fungerer det som oftest fint.

Og det er denne metoden vi skal gå gjennom nå.

VPN på Smart-TV – slik gjør du

Utover å ha en smart TV og internettkobling, trenger du et aktivt abonnement hos en VPN-tjeneste. I vårt eksempel bruker vi Surfshark. Du kan lese mer om de beste VPN-tjenestene, beste VPN for streaming og beste billige VPN.

Videre bruker vi en Samsung TV fra 2019. Utseendet og navn på menyer kan variere fra TV til TV, men metoden er lik uansett modell.

Steg for steg

  1. Logg inn på hjemmesiden til din VPN-tjeneste og finn alternativet for manuell installasjon. Noen ganger vil du finne Smart TV som alternativ, men ikke alltid. Hos Surfshark kaller de tjenesten Smart DNS.
    VPN på Smart-TV - slik gjør du (3)
  2. Med Surfshark fungerer Smart DNS kun mot USA, men andre DNS-tjenester kan la deg velge land. Velg i så fall relevant land og skriv ned IP-adressen du får, den trenger du snart.
  3. Start TVen din og gå inn i innstillingene. Finn nettverksinnstillinger. De ligger enten direkte i hovedmenyen eller under generelle innstillinger.
    VPN på Smart-TV - slik gjør du (4)
    VPN på Smart-TV - slik gjør du (5)
  4. Akkurat på dette punktet kan det være forskjeller blant ulike TVer. Det du skal finne er innstillingene for din aktuelle internettkobling. Enten får du klikke på koblingens navn eller gå inn i avanserte innstillinger. Der bør du finne DNS-innstillingene.
    VPN på Smart-TV - slik gjør du (6)
  5. Endre DNS-innstillingene fra automatisk til manuell og skriv inn IP-adressen du fikk fra VPN-tjenesten tidligere i prosessen. Om det finnes felt for både primær og sekundær DNS, skal du kun skrive inn primær DNS.
    VPN på Smart-TV - slik gjør du (7)
    VPN på Smart-TV - slik gjør du (8)
  6. Lagre og start TVen din på nytt. Så er du ferdig.

Om alt fungerer som det skal, kan du nå få tilgang på utenlandsk innehold på for eksempel Netflix. Dersom du får tilkoblingsproblemer eller feilmeldinger, kan det ofte fungere at du gjør samme prosess på nytt med en ny IP-adresse fra VPN-tjenesten.

Om det fortsatt ikke fungerer, kan du alltids går tilbake til automatiske DNS-innstillinger og få det norske inneholdet igjen.

Les også: Er VPN lovlig?

Kjøpe Android TV?

Lyst på ny TV fra LG, Panasonic eller Samsung?

annonse

VPN på Smart-TV - slik gjør du (35)

Apple TV

VPN på Smart-TV - slik gjør du (36)

Apple TV

VPN på Smart-TV - slik gjør du (37)

Apple TV

VPN på Smart-TV - slik gjør du (38)

Apple TV

annonse

VPN på Smart-TV - slik gjør du (39)

Chromecast

VPN på Smart-TV - slik gjør du (40)

Chromecast

VPN på Smart-TV - slik gjør du (41)

Chromecast

VPN på Smart-TV - slik gjør du (42)

Chromecast

annonse

VPN på Smart-TV - slik gjør du (43)

Nvidia Shield

VPN på Smart-TV - slik gjør du (44)

Nvidia Shield

VPN på Smart-TV - slik gjør du (45)

Nvidia Shield

Kjøpe VPN?

VPN på iPhone – slik gjør du

TopplisterBeste VPN – vår test av VPN-tjenesterDaniel Hessel | Oppdatert 9. august 2023GuiderHva er en VPN-tunnel?Daniel Hessel | Oppdatert 9. august 2023GuiderVPNs historie: Slik startet det heleDaniel Hessel | Oppdatert 9. august 2023GuiderVPN-problem: Hvorfor fungerer ikke enkelte nettsider med VPN?Daniel Hessel | Oppdatert 9. august 2023GuiderHva er en VPN-protokoll?Daniel Hessel | Oppdatert 9. august 2023
VPN på Smart-TV - slik gjør du (2024)

FAQs

VPN på Smart-TV - slik gjør du? ›

Hvis du vil koble til et VPN på Smart TV, må du gjøre det via en vanlig eller virtuell ruter. Installer VPNen på din (virtuelle) ruter, og la smart TVen få tilgang til internett via denne ruteren. På denne måten vil smart TVen din bruke den samme sikre internettforbindelsen som ruteren og være beskyttet.

Hvordan få VPN på Samsung Smart TV? ›

Samsung Smart TV kan ikke kjøre VPN-programvare, men de kan bruke ExpressVPNs MediaStreamer-tjeneste. For spesifikke råd, kontakt kundestøtte eller sjekk vår veiledning for populære enheter.

Hva er forskjell på android og Smart TV? ›

Hva er forskjellen mellom Smart TV og Android TV? For å være presis, både Smart TV og Android TV er den samme. Android TV er en av de smarte TV-ene i markedet.

Hvordan installere VPN? ›

Opprette en VPN-profil
  1. Velg Start > Innstillinger > Network & Internet > VPN > Legg til VPN.
  2. Gjør følgende under Legg til en VPN-tilkobling: For VPN-leverandør velger du Windows (innebygd). I feltet Navn på tilkobling skriver du inn et navn som du gjenkjenner (for eksempel Min personlige VPN). ...
  3. Velg Lagre.

Hva er VPN TV? ›

VPN står for et virtuelt privat nettverk. Når du kobler deg til en server inne på et VPN-program vil all trafikken din gå gjennom denne serveren før den når ut til internett. Når trafikken din går via en ekstern server før den når ut til internett vil denne bli kryptert, endre IP-adressen din og gjøre deg anonym.

Hvordan bruke Samsung Smart TV? ›

Så enkelt er det å koble din mobil til TV-en:
  1. Last ned SmartThings-appen til din mobiltelefon – den finnes både til Apple i App Store og til Android i Google Play.
  2. Slå på din Samsung Smart TV.
  3. Start appen på din Samsung-smarttelefon.
  4. Velg TV-en fra de tilgjengelige enheter, og trykk forbind.

Har Samsung smart TV chromecast? ›

Android TV har også Chromecast innebygd, slik at du kan caste innhold fra smarttelefonen eller nettbrettet direkte til TV-en. Tizen er en smart TV-plattform utviklet av Samsung, designet for å gi brukeren et enkelt og intuitivt grensesnitt.

Er Android og Samsung det samme? ›

Samsung mobilenheter bruker Android operativsystem, som er utviklet av Google. Android-oppdateringer har blitt sluppet hvert år. Oppdaterte versjoner byr på nye funksjoner og forbedringer.

Hvordan caste fra Android til TV? ›

Cast videoer til TV-en med en telefon eller et nettbrett
  1. Koble enheten og Chromecasten eller TV-en til det samme trådløse nettverket.
  2. Åpne Google TV-appen på telefonen eller nettbrettet du bruker.
  3. Trykk på knappen i hjørnet nederst .
  4. Velg filmen eller TV-serien du vil se.
  5. Trykk på Se på TV.

Er det lurt å bruke VPN? ›

Det er stadig mer populært å bruke VPN når man surfer på internett – og det med god grunn. Ikke bare er det mye sikrere og du beskytter dataene dine bedre, men det ivaretar også personvernet og kan gi deg tilgang til internettsider over hele verden.

Er det trygt å bruke VPN? ›

VPN er lovlig i de fleste land

Først og fremst benytter de fleste en VPN for å beskytte sine opplysninger når de er online. En VPN krypterer og anonymiserer nemlig informasjonen din som gjør det vanskeligere for hackere og andre uvedkommende å få tilgang.

Når bør man bruke VPN? ›

Du bør alltid bruke VPN når du surfer på åpne, trådløse nett. Det vil si når du er på kafé, hotell og flyplasser – eller på reise i utlandet. Men det kan være kjekt å vite at du ikke trenger å bruke VPN når du surfer på mobilnettet i Norge, da dette er trygt.

Hvor er innstillinger på Samsung TV? ›

Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen, og velg deretter Settings (Innstillinger).

Hvordan oppdatere en Samsung TV? ›

Slik oppdaterer du Samsung smart-TV-appen:
  1. Gå ut av smartmodusen så du kommer til den «vanlige» TV-modusen.
  2. Trykk på Meny på fjernkontrollen og velg "Support" helt nederst.
  3. Gå inn på «Programvareoppdatering» og velg "Oppdater nå".
  4. Velg deretter "Via online".

Hvordan oppdatere app på Samsung Smart TV? ›

  1. 1 Velg Smart Hub/Hjem-knappen på TV-fjernkontrollen.
  2. 2 I Smart Hub Hjem-menyen, velg Apper.
  3. 3 Velg Innstillinger- ikonet (øverste høyre hjørne). Dermed vises dine installerte apper.
  4. 4 I øverste høyre hjørne vil alternativet Oppdater automatisk vises. Trykk på det for å aktivere automatiske TV app-oppdateringer.

Hvordan slå av VPN på Samsung? ›

Slik slår du av VPNAndroid
  1. Gå til Innstillinger."
  2. Klikk på "Nettverk og Internett" eller "Tilkobling" eller "Tilkobling og deling" avhengig av telefonen du har.
  3. Klikk på "VPN" eller velg VPN-tjenesten du vil slå av.
  4. Trykk på "Koble fra" eller bytt bryterknappen for å slå av VPN.
Jan 26, 2022

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6571

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.