Sportcontact: beginnersgids om veilig te blijven |Fysieke vorm van niet-atleten (2023)

We herinneren ons allemaal dat we een kind zijn geweest en een willekeurig sportspel hebben kunnen kiezen.Tegenwoordig zou niet achter je moeten staan.

Het is echter essentieel om uzelf te beschermen tegen volledige contactsporten.

Contact sport

Met volledige contactsporten kunt u een fysieke impact hebben op uw tegenstanders, op voorwaarde dat u de regels respecteert die dergelijk contact regelen.

Over het algemeen kunt u deze sporten classificeren in "Combat Sports" en "Contact Sports Action".

In het eerste geval gebruik je tackle-, grapple-, trap- en typetechnieken om de overwinning te winnen.In het laatste geval is fysiek contact een bijwerking van het bereiken van uw doelen, zoals waterpolo, ijshockey of voetbal.

Hoewel er een bewijs is van volledige contactsporten uit de oudheid, begon de geschiedenis van moderne spellen in de 19e eeuw.

Voetbal en amateurboksen zijn in het verleden populair geworden.Sindsdien zijn ze Olympische wedstrijden geworden met honderden miljoenen onvoorwaardelijke fans.

Vandaag deDe meest populaire contactsport is voetbal, gespeeld in meer dan 200 landen met meer dan 250 miljoen mensen.

Doos

Een andere zeer populaire sport met volledige contacten is boksen, waarin twee boksers in een ring gaan en vechten voor een vooraf bepaalde periode.

Vechters kunnen alleen specifieke handbewegingen gebruiken (uppercut, haak, kruis en jab), posities (complete squat, semi-accreditatie en staande) en blokkeertechnieken.Je hebt 12 ronden om de overwinning te winnen.

Vuistgevecht WedstrijdenOorspronkelijk uit de 17e eeuw Europaen gestandaardiseerde regels arriveerden aan het begin van de 20e eeuw.

Deze regels bepalen de gewichtscategorieën, de grootte van de boksring en de beschermende apparatuur die u moet dragen om te vechten in een gesanctioneerde wedstrijd.

Tegenwoordig verdelen we modern boksen in amateur- en professionele categorieën.

Amateurboksen is beroemd geworden toen het in 1908 een Olympische sport werd en de strijders ertoe aanzet de professionele competities te ontwikkelen die je kent als je de tv -wedstrijd bekijkt.

Amateurringen zijn nog wijdverspreide in landen als Cuba en Rusland.

Het is zeker dat het verhaal van bokscovers echt de hele mensheid behandelt.Zelfs in prehistorische tijden was amateurboksen populair bij de Grieken van de oudheid.

Met de structuur van internationale regels en voorschriften is boksen geworden in een robuuste sport die wereldwijd wordt beoefend.

Hockey

Hockey ook bekend als botsingssport, is een snelle sport met volledig contact.In deze sport staan ​​twee teams tegenover elkaar en streven ze ernaar om een ​​kleine wasmachine te besturen om tegen te gaan met behulp van houten hockeysticks.

De spelers gebeuren de wasmachine tussen hen om hen te helpen het ijs over te steken zonder de controle over de wasmachine te verliezen.

Er zijn eigenlijk twee soorten hockey.De meeste mensen denken aan ijshockey wanneer ze de term horen, maar grashockey gebruikt geen ijsbaan.

Weinig landen hebben de twee soorten populair gemaakt, zodat het woord verschillende dingen voor verschillende mensen kan betekenen.

De oorsprong van hockey en soortgelijke sporten die sticks gebruiken, gaan terug naarHet oude Egypte.De hockeyvorm van vandaag fuseerde in de 19e eeuw.

Tijdens deze periode werd de meerderheid van de hockeyregels en -voorschriften opgesteld door overheidsorganisaties die toezicht hielden op hun vestiging.

Naast ijs- en grashockey zijn er andere vormen van volledig contacthockey.In het bijzonder kun je bandy hockey, quad hockey, rolhockey en straathockey spelen.

In elk geval moet u beschermende apparatuur dragen om te voorkomen dat uw hoofd, ellebogen, knieën of schenen worden verwond.

Professionele spelers rekenen op gepantserde borstbescherming om weg te blijven van gewelddadige botsingen.

Lacrosse

Hoewel de kont technisch gezien een beperkte contactsport is, vormt het altijd een risico op letsel.In deze sport gebruiken twee teams billen en slechts één bal om een ​​deel gebaseerd deel te winnen.

De kontspelers proberen een kogel te vangen en te vervoeren met behulp van het net van hun kontsticks.Net als bij andere sporten, steken ze het veld over, geven de bal aan hun teamgenoten en lanceren ze deze met het doel.

U kunt de kont binnen op een veld of buiten in een veld spelen.Hoe dan ook, het is een snelle en energieke sport die een situatie genereert waarin spelers kunnen crashen en zichzelf kunnen verwonden.

Ze kunnen nauwelijks worden getroffen door de stok en vallen onmiddellijk.

Er zijn vier varianten in de regels voor de kont.Twee van deze varianten vereisen beschermende apparatuur op de ogen, ellebogen, schouders en handen.

De keepers hebben over het algemeen ook meer bescherming omdat ze het doel beschermen waarin je de bal tekent.

Bovendien maakt de mannelijke kont contact met lichamen en sticks mogelijk, maar vrouwelijke kont komt alleen de stakingen toe met stokken.

CTE: een verborgen risico op contactsporten

Als je al contactsporten hebt geoefend, is de kans groot dat je hebt gehoord van chronische traumatische encefalopathie (CTE).

Deze voorwaarde treedt op wanneer iemand ontvangtVerschillende hoofdletselTijdens hun leven, wat leidt tot een continu verlies van geheugen en andere vaardigheden.

Atleten die hun schedel niet beschermen met geschikte apparatuur zijn een belangrijke oorzaak van hersenletsels bij atleten.

Wanneer we sporten, hebben we ons de neiging om ons te concentreren op de overwinning in plaats van het risico op letsel.Het spelen van een fysiek spel zoals hockey, boksen of voetbal heeft links met CTE.

Wanneer de hersenen de schedel van kracht raken, kunnen de tau -eiwitten van je hoofdBegin slecht te werken.Het defect verstoort regelmatige communicatie tussen cellen in uw lichaam.

Gelukkig kun je jezelf beschermen door het aantal hoofdletsel te verminderen waaraan je lijdt.

Het dragen van passende bescherming, het overlaten van voldoende tijd om na een blessure te herstellen en te wachten op medische autorisatie voordat het hervatten van sport u allemaal een gunstige kans geeft om het risico van CTE te minimaliseren.

Wat is CTE?

Heb je ooit per ongeluk je hoofd geslagen door een sport te oefenen, of je nu de grond of een andere speler hebt aangeraakt?

Op de korte termijn heeft u misschien hoofdpijn gehad of zelfs een korte zoemende pijn gevoeld, maar het is niets vergeleken met de langetermijneffecten van repetitieve verwondingen.

Contactsporten kunnen het menselijk brein op meer manieren beschadigen dan verwacht, zelfs wanneer de eerste symptomen verdwijnen.

Een enkel hoofdletsel staat bekend als traumatische cerebrale laesie.Deze gebeurtenis veroorzaakte schade aan je hersenen, of het nu een ongeval is bij het oefenen van een sport of ander fysiek trauma.

In elk geval reageert het lichaam op verschillende manieren, afhankelijk van de ernst van de schade.Na verloop van tijd stellen herhaalde hersenletsels u bloot aan een hoger risico op het ontwikkelen van chronische traumatische encefalopathie (CTE).

Laten we de term afbreken."Chronicle" betekent duurzaam en "traumatisch" betekent intens.De "E" verwijst naar alles wat het functioneren van de hersenen of de structuur ervan verandert.Gewelddadige slagen kunnen beide kanten van de hersenen beschadigen.

In sporten zoals voetbal botsen spelers regelmatig tegen elkaar met bijna alle wedstrijden.Voetbal vergemakkelijkt natuurlijk ook veel contacten met het hoofd, vooral wanneer een andere speler je aanpakt door te glijden om de bal te vliegen.

Zonder te vergeten dat het regelmatig met je voorhoofd een bal raken, kan je je misschien uitschakelen.Als je een bokser bent, zal je tegenstander je onvermijdelijk minstens één keer raken.

Sommige sporten vormen minder risico op hersenschade, zoals basketbal of tennis.Voor games met volledige contactlijsten zijn er altijd beschermende apparatuur.

De intensiteit van elke slag heeft een impact op de snelheid waarmee de hersenen beginnen te lijden aan langdurige problemen.De CTE kan zich ontwikkelen vanuit een enkele grote staking of meerdere kleine slagen gedurende een paar jaar.

Andere factoren beïnvloeden ook de snelheid waarmee CTE zich ontwikkelt, waaronder voedsel, alcohol en drugsgebruik en genen.

Hoe te weten of u CTE hebt

Dat ismoeilijk te diagnosticerenCTE vergeleken met andere hersenziekten.Om het proces te verfijnen, beginnen artsen met MRI's en computertomografie om uw hersenen te onderzoeken.

Helaas zullen deze analyses alleen CTE -bewijs niet onthullen.

Artsen kunnen bij sommige patiënten CTE voorspellen.Als iemand bijvoorbeeld al meer dan 10 jaar volledige contactsporten beoefent en plotseling een andere persoonlijkheid ontwikkelt of vreemde emoties uitdrukt, zoals depressie of zelfmoordgedrag, is er een goede indicatie dat CTE de schuld is.

In de meeste gevallen moeten wetenschappers de ziekte identificeren na de dood, omdat de enige manier om met zekerheid te weten, is om te zoeken naar tau -clusters in de hersenen om een ​​diagnose te stellen.

Een verminderde grootte van de hersenen en afgebroken structuren in de hersenen kan onthullen dat iemand heeft geleden onder CTE.

Veel CTE -symptomen zijn dezelfde als die van mensen met de ziekte van Alzheimer en andere geheugengerelateerde aandoeningen.

Wetenschappers blijven nieuwe en verbeterde middelen zoeken om CTE bij levende patiënten te diagnosticeren, zodat artsen eerder eerder de behandeling kunnen bieden.

Momenteel bestuderen onderzoekers verschillende methoden, maar de emissietomografie van Positrons (PET) is een van deDe meest veelbelovende praktijken tot nu toe.

Het is een brain sweet -techniek die is gebaseerd op een radioactieve stof in de aderen om een ​​beeld van de hersenen te verlichten.

Meer specifiek kan het materiaal zichtbare problemen in de hersenstof benadrukken.PET -onderzoekers hopen een radioactieve stof te ontdekken die problemen in Tau -eiwitten kan detecteren en verduidelijken.

Een andere manier om de CTE te diagnosticeren, vereist het onderzoeken van het tau -eiwit dat is afgebroken in lichaamsvloeistoffen, waaronder cerebrospinale vloeistof (LCR), urine, speeksel, slijm en bloed.

Wetenschappers gebruiken LCR om tauopathieën te bestuderen.Als tau aanwezig is in deze vloeistoffen, kan dit het bewijs van CTE zijn.

Onmiddellijke symptomen van een hersenletsel nadat je je hoofd tegen iets hebt geslagen, zijn onder meer:

  • Verlies van bewustzijn
  • Hoogtevrees
  • Visieproblemen
  • Ernstige hoofdpijn
  • Misselijkheid braken
  • Moeite met slapen
  • Sterk zoemen in je oren
  • Moeilijkheden om te spreken
  • Vreemde smaak in de mond

Kun je de CTE behandelen?

Momenteel is erGeen betrouwbare behandelingsmethodeVoor de CTE.Het is een langdurige, progressieve en schadelijke ziekte.

Onderzoekers hopen nog steeds hersenbiomarkers te vinden die hen kunnen helpen ziekte in een vroeg stadium te detecteren, wat de kans op het ontwikkelen ervan kan verminderen.

Voorkom CTE en blijf veilig bij contactsporten

Contact Sports : Guide du débutant pour rester en sécurité | Forme physique des non-athlètes (1)

Omdat er geen betrouwbare remedie of behandeling is voor CTE, is de beste manier om te voorkomen dat u lijdt aan de effecten ervan.

Lichaamskussens en hoofddeksels zijn de meest voorkomende voorbeelden van middelen om hoofdletsels te verminderen tijdens de praktijk van een sport.

Dit zijn geen perfecte methoden die traumatische hersenlaesies volledig voorkomen, maar ze verminderen en absorberen de impactschok.

Natuurlijk zijn er andere manieren om jezelf te beschermen tijdens het beoefenen van een volledige -contact sport.

Zet deze beschermende apparatuur

Het is zo belangrijk dat het de moeite waard is om het te herhalen.Zorg ervoor dat u altijd de juiste apparatuur voor uw sport draagt ​​voordat u naar de rechtbank of in het veld gaat.

Dit kan helmen, pads, borstbescherming omvatten,scheenbeschermers, en eenplichten.Als je een bril moet dragen wanneer je speelt, zorg er dan voor dat je alleen een bril met een onbreekbare bril draagt.

Anders loopt u het risico uw ogen te verwonden.

Speel op de regels

De regels zijn er evenveel voor uw bescherming als om het spel te reguleren.

Gevaarlijke praktijken zoals het controleren van ijshockey- of hoofdball -hoofddia zijn verboden praktijken om een ​​reden;Je kunt je wervelkolom of hersenen gemakkelijk schaden.

Behoud een veilige speeltuin

Zorg ervoor dat er voor elke wedstrijd geen puin op het veld of de short is.

Zorg er ook voor dat er geen gaten of andere gestippelde gevaren zijn.Als het spel 's nachts plaatsvindt, zorg er dan voor dat er genoeg licht is zodat alle spelers kunnen zien wat ze doen.

Doe niet te veel

Zelfs als je een spel speelt, is het goed om pauzes te nemen om het risico op letsel te verminderen door overmatig gebruik van je spieren.

De verwondingen als gevolg van overmatig gebruik zijn fracturen en kleine spiertranen.Het is ook een goed idee om elk jaar een pauze van een paar weken in je sport te nemen, vooral als het intens is.

Onthoud de algehele gezondheid

Bepaalde voorwaarden zoals stollingsstoornissen en onregelmatige hartritmes kunnen u een slechte kandidaat maken voor contactsporten.

Het is een goed idee om voor het begin van een nieuw seizoen naar de dokter te gaan voor een medisch examen;Uw arts kan elke diskwalificerende toestand uitsluiten die uw vermogen om door te gaan met spelen beperken.

Vergeet niet op te warmen

Je moet je spieren altijd voor en na elke wedstrijd strekken.Dit is belangrijk om uw pezen en uw spieren klaar en flexibel te houden.

U kunt ook een fysiek verpakkingsprogramma overwegen om uw kracht te verbeteren, omdat sterkere spieren u eerder helpen ongeschonden te helpen.

Vermijd verwondingen bij warm weer

Vooral in de zomer kan het spelen van buitensporten snel een speler uitdrogen.Blijf gehydrateerd en drink veel water voor, tijdens en na elke wedstrijd.

In extreem vochtige omstandigheden zou je kunnen overwegen een match uit te stellen.

Verzamel kinderen op maat

Als u volledige contactsporten voor kinderen opstelt, zorg er dan voor dat u ze op maat groepeert.Het is gemakkelijker om iemand pijn te doen die slechts de helft van je maat maakt.

Naast de grootte moet u proberen te organiseren op vaardigheidsniveau in plaats van leeftijd.Als je dat niet kunt, is het het beste om het spel aan te passen om te genieten van de kleine spelers en beginners.

Letsel herkennen

Het is altijd beter om een ​​blessure te behandelen voordat deze verslechtert.Weten wanneer je gewond bent geraakt, geeft aan dat je moet stoppen voordat het permanente schade leidt.

Zoek naar onmiddellijke behandeling als u intense pijn of zwelling ervaart of als u uw gewicht niet op een van uw benen kunt leggen.Probeer nooit de pijn te negeren om de wedstrijd af te maken.

CV

Zelfs met preventieve maatregelen is het altijd mogelijk om uzelf te verwonden door contactsporten te oefenen.

Zorg goed voor jezelf en raadpleeg onmiddellijk een arts als je jezelf verwondt door een volledige contactsport te oefenen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated: 26/10/2023

Views: 5581

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.