Ongelooflijk maar waar - ook de Amish zitten in de wiet 😇 - CNNBS.nl (2024)

(advertentie)

Ongelooflijk maar waar - ook de Amish zitten in de wiet 😇 - CNNBS.nl (1)

(advertentie)

Ongelooflijk maar waar - ook de Amish zitten in de wiet 😇 - CNNBS.nl (2)

NIEUWSLees ook:

Mensen met angsten slapen beter met wiet dan met alcohol (of niets)Politie Queensland scoort 2e miljoenenklapper in november met wiet28 dagen aan de paddo’s – de wetenschap achter microdosering (video)

(advertentie)

Ongelooflijk maar waar - ook de Amish zitten in de wiet 😇 - CNNBS.nl (3)

NIEUWS 28 november 2023

Ongelooflijk maar waar - ook de Amish zitten in de wiet 😇 - CNNBS.nl (4)

Je kent vast wel beelden van de Amish, een soort religieuze, protestantse sekte in Noord-Amerika waarvan de leden – ruim driehonderdduizend in totaal – nog altijd hetzelfde leven als eeuwen geleden. Ze verplaatsen zich met paard en wagen, lopen in traditionele kleren, bewerken het land praktisch met de hand en kijken geen televisie. Maar wat ze sinds kort wél doen is cannabis kweken!

‘Inside the booming business of Amish cannabis farmers’

Nee, de Amish hebben het niet zo op het modere leven, waarbij je bijvoorbeeld auto’s en elektriciteit al tot die moderne levenszaken mag rekenen. De rond tweehonderdduizend Amish in de VS (de rest zit in Canada) wonen in landelijke omgevingen en leven van de landbouw.

Vanuit voornamelijk Duitsland en Zwitserland emigreerden veel Amish-gemeenschappen vanaf 1737 naar Noord-Amerika omdat hun levenswijze in Europa niet getolereerd werd. Tot onze stomme verbazing echter zagen we in de Britste krant The Daily Mail een reportage over de Amish en… cannabis.

Zoals gebruikelijk doen ze bij de Engelse tabloids niet moeilijk over een lange kop boven artikelen en dus wordt het godswonder afgelopen zondag als volgt aangekondigd: ‘Inside the booming business of Amish cannabis farmers in Pennsylvania where a green revolution is underway: Growers hope to sell $3M worth of crops to mega firms in California and the Midwest by 2025‘.

Groen revolutie onder god’s slippendragers

Jazeker, ook bij die wereldvreemde en afgezonderde Amish is er sprake van een ‘Groene Revolutie’, zo leren we uit de exclusieve reportage. Omdat Amish van nature zo mediaschuw als verlegen aliens zijn, is de toegang van de Britse krant best bijzonder te noemen.

De journalisten moesten wel beloven dat ze geen volledige namen gebruiken en gezichten niet herkenbaar afbeelden. Desondanks is het een heel bijzonder verhaal geworden natuurlijk, want wie had nou ooit kunnen bedenken dat nota bene de Amish zich met onze favoriete plant zouden gaan bezighouden?

Op biowiet spugen de Amish niet

Snel over naar het “kloppende hart van het Amish-land” ofwel Lancaster County, Pennsylvania. Daar woont de oudste Amish-gemeenschap van allemaal, zo’n dertigduizend man sterk. En volgens deze primitieve streng-gelovigen past wiet wonderwel in hun traditie van biologisch boeren.

En geloof het of niet, maar ondanks hun afkeer van moderniteiten is er zelfs een heuse website voor op het internet gemaakt voor de nieuwste, hippe landbouwactiviteit van de Amish: Lancaster County Cannabis – Amish Grown Premium CBD and Delta-8 Products.

Hun biologische (CBD, HHC, Delta 8 en THCO) producten worden, heel modern haha, aan de man gebracht in een online webshop van de wiet-Amish. Grappig en toch wel enige zelfspot getuigend is het bedrijfslogo met paard en wagen, wat we op diverse productlabels terugzien. En je kan zelfs vapes en pijpjes aanschaffen met de zegen van de enige echte Heer.

Bijzondere beelden uit de Amish gemeenschap

En nu is het tijd voor een van de meest aparte filmpjes over wiet die we de laatste tijd gezien hebben (en geloof ons, wij zien er best veel 😉

(advertentie)

Ongelooflijk maar waar - ook de Amish zitten in de wiet 😇 - CNNBS.nl (8)

Meer NIEUWS

 • Happy 420 – Hoe is de mens ooit zo dol geraakt op wiet?19 april 2024 - Iedereen alvast van harte gefeliciteerd met onze internationale cannabis feestdag 420 zaterdag. In deze geweldige tekenfilm zie je hoe het zo gekomen is met die intense liefde tussen mens en wietplant!
 • Medicijn tegen oorlog • Wiet, PTSS en de strijd in Oekraïne18 april 2024 - Midden in de verwoestende oorlog met buurland Rusland heeft Oekraïne medicinale cannabis gelegaliseerd en dat doen ze vooral om de 6 miljoen (!) burgers en militairen met PTSS te helpen.
 • Beieren verbiedt wiet roken op beroemde Oktoberfest18 april 2024 - Wiet is legaal in Duitsland maar wie dacht dat ie tijdens het beroemde Oktoberfest naast zijn pul bier ook een fijne joint kan opsteken, die kan de trip beter annuleren.
 • Video >> Drew prijst de beste coffeeshops van Amsterdam aan17 april 2024 - Daar is ie weer, de (vr)olijke Brit Drew die een kakelverse video dropt waarin hij op zoek gaat naar de beste coffeeshops in ons eigen Amsterdam anno 2024!
 • Politie maakt wreed einde aan wiet-tours van ‘Cannabis Jimmy’16 april 2024 - De 73-jarige Amerikaan 'Cannabis Jimmy' organiseert voor toeristen in Colombia een 'Cannabis Farm Tour' in zijn eigen huis, inclusief verkoop à $20 de gram, maar helaas is die attractie nu van overheidswege gestaakt.
 • Internationale politieactie tegen wietteelt-oplichters van JuicyFields15 april 2024 - Met een daverende klap maakte Europol donderdag definitief een einde aan het op kleine cannabisonvesteerders gerichte pyramidespel JuicyFields - dat voor meer dan een half miljard euro fraudeerde!
 • Rapport: bijna half miljoen Amerikanen werkt (legaal) in de wiet15 april 2024 - Ruim 440.000 fulltime banen zijn er nu in de Amerikaanse legale cannabisbranche - een aantal dat naar verwachting voorlopig blijft groeien ook, net als de totale omzet van de wietindustrie.
 • Foutje bedankt, auto parkeert via de voorgevel in wietwinkel11 april 2024 - Schrikken voor personeel en klanten van de RC Bud Shop als er op klaarlichte dag iemand zijn auto de cannabiswinkel in rijdt, via de buitengevel dat is.
 • Studie: recreatief cannabisgebruik = minder kans op dementie11 april 2024 - Naarmate je ouder wordt verminderen je cognitieve functies, maar uit dit onderzoek blijkt dat mensen die recreatief wiet consumeren daar flink minder last van krijgen na hun 45e!
 • Legale wiet in Luxemburg en Duitsland – wat zijn de verschillen?10 april 2024 - De Lage Landen worden inmiddels omgeven door buurlanden waar recreatieve cannabis legaal is - maar wat zijn nu de exacte regels en verschillen in Duitsland en Luxemburg?
 • 7 seconds • Oranje-international Jeremie Frimpong viert wiet08 april 2024 - Nog niet één keer heeft de Duitse voetbalclub Bayer Leverkusen dit seizoen verloren, dus de Nederlandse verdediger Jeremie Frimpong was al blij... maar sinds een week is ie ook op het veld nóg blijer!
 • Na halve eeuw is het hasjfeest in Christiania definitief voorbij08 april 2024 - Na 50 jaar openlijke hasj- en wietverkoop in Christiania - de vrijstaat in Kopenhagen - is het feest voorbij: politie en inwoners slopen samen voorgoed de roemruchte Pusher Street.
 • Nederlandse douane vindt wiet en hasj op heel vreemde plekken!05 april 2024 - Als douanier bij de NL-grenzen maak je heel wat mee, zoals creatieve smokkelaars die hun wiet, hasj of ander verboden snoepgoed op kunstige wijze van A naar B hopen te brengen... 13 bizarre voorbeelden!
 • Opiniepeiling: 6 op de 10 Nederlanders willen 100% legale wietteelt04 april 2024 - Moet Nederland cannabis legaliseren? Dat werd aan ruim zesduizend landgenoten gevraagd en de uitkomst laat zich raden: maar natuurlijk! Maar in welke provincie wonen de meeste pro-wiet mensen?
 • Extra grenscontroles Oostenrijk nu wiet legaal is in Duitsland04 april 2024 - In Oostenrijk is de overheid not amused met de legalisatie van wiet in Duitsland en om dat te tonen komen er extra grenscontroles om de blowend buren uit hun auto's te sleuren.
 • 5 redenen waarom wiet bij iedereen een verschillend effect heeft03 april 2024 - Hoe kan het dat precies dezelfde wietsoort bij de een zorgt voor een interne oerknal en bij de ander nauwelijks effect sorteert? Dat heeft veel van doen met je biochemie en enkele andere factoren. Welke, dat lees je hier!
 • Kijk hoe blij de Duitsers zijn met hun legale wiet!02 april 2024 - Historische beelden: precies om middernacht op 1 april werd cannabis legaal in Duitsland en dat bracht veel mensen op de been voor een spontaan volksfeest - 3 filmpjes om jaloers van te worden!
 • Jury spreekt man vrij die z’n vrouw onthoofdt na “cannabis psychose”28 maart 2024 - Krankzinnig verhaal uit Ierland: advocaten, psychiaters, OM én jury geloven dat Diego (35) zijn vrouw Fabiola (33) mede door het roken van wiet op gruwelijke wijze vermoordt.
 • Tim Bouwens zit al 1 jaar in Filipijnse gevangenis voor 0,6 gram wiet26 maart 2024 - Door een halve gram wiet na een tripje door Thailand verblijft Rotterdammer Tim (34) al bijna 1 jaar in een Filipijnse gevangenis - zijn neef opent een GoFundMe om alle kosten te kunnen betalen.
 • Binnenkijken bij wietteler én coffeeshopbaas Bart Vollenberg25 maart 2024 - Bart Vollenberg is coffeeshopbaas in Flevoland en sinds kort met Aardachtig ook legale wietteler voor het roemruchte wietexperiment - reden voor een uitgebreide rondleiding!
 • Netflix maakt Nederlandse ‘coffeeshop’ serie met Famke Janssen25 maart 2024 - Het oer-Nederlandse en unieke fenomeen coffeeshop is de spil waar alles om draait in een nieuwe, Nederlandse Netflix misdaadserie van de makers van 'Undercover': Amsterdam Empire.
 • Nederland bouwt hightech wietteelt containers – maar voor Duitsers22 maart 2024 - Het bedrijf Bosman Van Zaal uit Aalsmeer presenteert de Cannabis Grow Container, oftewel die 'CannGrow Kammer' - een hightech kweekunit waarmee ze vooral over de grenzen hopen te scoren.
 • Minister Pia Dijkstra bezoekt wietkwekerij én coffeeshop21 maart 2024 - Zeldzame beeld: minister Dijkstra van Medische Zorg temidden van wuivende - gereguleerde - wietplanten én Pia relaxed pratend met de eigenaren in coffeeshop Shiva!

Meer NIEUWS lezen?

Ongelooflijk maar waar - ook de Amish zitten in de wiet 😇 - CNNBS.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6346

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.