Kerstboomideeën - 16 uiterlijk, van tijdloze en traditionele tot het moderne en unieke (2023)

Meld u aan bij de Nieuwsbrief van Homes & Gardens

Decorideeën.Projectinspiratie.Deskundig advies.Geleverd in uw inbox.

Bedankt voor het aanmelden voor huizen en tuinen.U ontvangt binnenkort een verificatie -e -mail.

Er was een probleem.Vernieuw de pagina en probeer het opnieuw.

Verken onze verzameling kerstboomideeën, zodat u een opvallend ontwerp kunt maken voor dit feestelijke focuspunt thuis.

Een echt symbool van Kerstmis, de kerstboom staat centraalKerstdecorideeën, en is vaak de ster van de show wanneer we onze huizen versieren voor de vakantie.Van traditionele, echte fir -bomen versierd met ornamenten in de klassieke kleuren van Kerstmis, tot meer eigentijdse ontwerpen die rijk zijn aan kleur, textuur en gemaakt van allerlei unieke materialen, u kunt uw kerstboomideeën aanpassen om perfect bij uw stijl te passen.

Bij het plannen van uw kerstboomideeën zijn er zoveel leuke manieren waarop u creatief kunt zijn met uw ontwerp, van de grootte van de boom, tot het kleurenschema, ornamenten, lichten, boomtoppers en boomrokken;Alles kan een uniek gevoel voor stijl en een feestelijk gevoel voor je huis brengen.

Kerstboomideeën

Of u uw boom wilt gebruiken als een platform voor het helderste, merriest en meest bizarre feestelijke ontwerp, of geeft de voorkeur aan een meer ontspannen, pared-back look, we hebben een verzameling kerstboomideeën samengesteld om zowel de minimalisten te inspireren, maximalistenen iedereen daartussenin.

1. Neem het voortouw van uw bestaande decor

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (1)

(Afbeelding krediet: toekomst)

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen bij het decoreren van uw huis en kerstboom, neem dan het voortouw van uw bestaande decor om een stijlvol en coherent thema te vestigen.

Hoewel een kerstboom altijd zal opvallen, willen we ook dat het aanvoelt als een deel van het meubilair, alsof het op natuurlijke wijze opgroeide door de vloerplanken.Rekening houdend met uw bestaande decor is de beste manier om uw boom als thuis te laten voelen, dus denk erover om het kleurenpalet van uw kamer te gebruiken als inspiratie voor alles, van uw topper tot de rok.

In dezeRode woonkamerMet koele blauwe accenten vullen de ornamenten en zelfs de ingepakte geschenken onder de boom perfect aan en breiden ze het kleurenschema uit, waardoor een samenhangende look ontstaat die elegant en goed doordacht aanvoelt.

2. Kies voor een meer rustieke, natuurlijke look

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (2)

(Afbeelding krediet: gelaagde lounge)

Een kerstboom, vooral een echte spar, kan alleen op zichzelf elegant staan en de natuurlijke schoonheid van het buitenleven binnenbrengen door rustieke textuur en een aarding, kalmerend groen palet.

Als je een meer pared-back wilt maken, look de natuurlijke look voor je kerstboomideeën en versier dan spaarzaam met decoraties in de kleuren van de natuur en laat het natuurlijke groene gebladerte centraal staan.

Prachtig gedemonstreerd in deze Scandi -ruimte, integreert het kerstboomontwerp moeiteloos met het neutrale, houten decor;met de selectie van decoraties uitGelaagde loungesubtiel visueel belang en kalmerend karakter aan de boom toevoegen.

3. Versier met linten en bogen

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (3)

(Afbeelding krediet: Simon Bevan)

Er is iets zo mooi en decoratief aan linten en bogen.Vaak gebruikt voorKerstcadeaubissie-ideeën, ze kunnen prachtig werken als decoraties voor je kerstboom, het toevoegen van mooie textuur, vorm en kleur.

In deze prachtige woonkamer, behorend tot Hannah de Gournay, oprichter van handgeschilderd behangmerkKetel, de boogkerstversieringenIn pastelkleuren leidt niet af van het prachtige behang, maar vullen in plaats daarvan het gewaagde ontwerp aan via een gedeeld kleurenpalet en vloeiende vorm en textuur.

Of je nu buigt met kleurrijk lint, of luxueuze fluwelen boogdecoraties hangt,Een kerstboom versieren met bogenEnKerstboom lint ideeënZal gegarandeerd een glamoureus, vintage gevoel toevoegen aan je kerstboom.

4. Omarm Styles uit het verleden met een retro klatergoudboom

'We hebben dit jaar zoveel retro klatergoudbomen op sociale media gezien en kunnen niet anders dan deze nostalgische knikje naar een stijl uit de jaren 70 houden', zegt Jennifer Ebert, digitale redacteur bijHuizen en tuinen.

Stringlater, ook bekend als Lametta klatergoud, kan elegant gelaagd worden op een kerstboom om een glorieus, glinsterend effect te creëren, zoals getoond op deze adembenemende boom doorLune.

Of u besluit om de hele boom te bedekken voor maximaal effect of een paar strengen op te hangen voor een glinsterende afwerking, deze stijl van klatergoud kan een prachtig, magisch ontwerp creëren.

Om de omgeving te helpen, vergeet niet om uw klatergoud jaar na jaar opnieuw te gebruiken of te kiezen voor milieuvriendelijk klatergoud gemaakt van gerecycled PVC-plastic.

5. Ga ultra modern

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (4)

(Afbeelding krediet: Cox & Cox)

Als je minimalistisch in hart en nieren bent of geen massa's ruimte hebt voor een full-sized bossige sparren, is een metalen silhouet-kerstboom de perfecte oplossing.

Deze alternatieve boom in de pared-back is zo veelzijdig: kleed het aan met juwelenkleurige kerstballen en heldere metallics, of houd het simpel en Scandi met witte en zilveren glazen kabels-zelfs helemaal kaal voor een verfijnde en sculpturale look.

De vrijstaande boom kan ook door het huis worden verplaatst als u ruimte moet maken voor extra zitplaatsen als onverwachte gasten aankomen.

6. Kies een show-stopping Tree Topper

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (5)

(Afbeelding krediet: Dan Duchars)

Natuurlijk kun je niet fout gaan met een traditionele ster of engel voorKerstboom topper ideeën, maar velen van ons gebruiken de top van onze kerstbomen om een meer unieke verklaring te maken met leuke en creatieve decoratie.

Een kans om je boomdecoraties af te maken in show-stop-stijl, van achternaam Toppers,zoals deze op Etsy, naar speelgoed en ornamenten, zoals getoond op de boom hierboven, en zelfgemaakte decoraties - als je een manier kunt vinden om het je boom te bevestigen, dan gaat alles.

5. En vergeet geen kerstboomrok of kraag

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (6)

(Afbeelding credit: NotonTheHighstreet.com)

Nu heb je een ontwerp gepland voor de bovenkant van je boom, vergeet de bodem niet!

Kerstboomrokkenwerden traditioneel gebruikt om gevallen naalden te vangen en druipende was van bomen versierd met kaarsen.Nu variëren ze van alles tot felgekleurde matten om huidige decoraties, gezellige schapenvieren, manden en nog veel meer te verlichten.

Een geweldige manier om je kerstboomdecorideeën uit te breiden en je boom volledig geaard en verbonden met je ruimte te laten voelen, vergeet deze belangrijke afwerking niet bij het plannen van je kerstboomideeën.

6. Maak een unieke, faux bloemboom

@DanisDomain♬ Het begint veel op Kerstmis te lijken - Michael Bublé

Voor de traditie en kies een kerstboomidee gestyled met prachtige bloemen;je vervoeren naar die warmere dagen van de lente en zomerzon.

'Hoewel deze look misschien niet voor iedereen is, zijn we dol op het kleurrijke en creatieve ontwerp dat wordt bereikt door een dynamische weergave van heldere faux bloemen', zegt Lucy Searle,Huizen en tuinen 'Wereldwijde hoofdredacteur.

Hier laat Tiktok -gebruiker Danisdomain ons zien hoekleurrijke faux bloemen van Amazon, kan gemakkelijk worden gebonden aan kerstboomtakken om een gewaagde look rijk aan karakter te creëren.

Ongeacht uw stijl of voorkeurskleurenpalet, er zijn zoveel verschillende soorten kunstbloemen die u kunt gebruiken om uw boom te versieren om een elegante, bloemen touch toe te voegen.

7. Maak het persoonlijk

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (7)

(Afbeelding krediet: John Lewis)

Hoewel het gemakkelijk is om aan de ene kant door traditie te worden beïnvloed enKerstboomtrendsAan de andere kant is het verzekeren van uw kerstboomdecor voor u en uw stijl is de belangrijkste ontwerpkeuze die u kunt maken.

‘Vergeet niet om plezier te hebben bij het decoreren, en dat je kerstboom persoonlijk voor je moet zijn en waar je van houdt’, zegt Daisy Coombes, marketingmanager bijSass & Belle.

Als feestelijke rood en goud niet jouw spullen zijn, kies dan een kleurenschema dat is.In dit huis is de boom gevuld met blush roze en champagne-gekleurde decoraties vanJohn Lewisen beschikt over eigenzinnige details zoals veren, vlinders en zelfs pluche octopussen, evenals een lovertjes engel die een delicate landing maakt voor de kerstboomtopperideeën.

8. Volg een thema

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (8)

(Afbeelding krediet: Adrian Briscoe)

Voor een ultra-stylish look is het belangrijk om je kerstboomdecor consistent te houden.

‘Net als ontwerp moeten decoraties één idee hebben, één afbeelding die verschillende delen van de ruimte samenbrengt die zijn versierd’, zegt Ana Agapova, creatief directeur vanO & A ontwerpen, en een sterke voorstander van kerstboomthema's.‘Het kan een kleurenpalet, pastel en lichte kleuren, traditioneel rood en goud, vintage-stijl decor zijn met vintage boomdecoraties, kaarten en oma's tafelkleed.’

Draag dit kleurenthema ook door naar je inpak- en kerstboomrokideeën voor een sterke, samenhangende stijl.

9. Kies een traditionele look met rood decor

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (9)

(Afbeelding krediet: John Lewis)

Als je het je afvraagtHoe een kerstboom te versierenStijlachtig zonder te investeren in een hele boom vol met een nieuw decor, luister je.

Velen van ons hebben in de loop der jaren een eclectische verzameling kerstboomornamenten gekocht en gebruiken ze liever om herinneringen aan het verleden te roepen dan een volledig bijpassende boom.

Een niet-overeenkomende look heeft een traditioneel gevoel, dus verover dat door het uitvoeren van kleurblokkerende items van rood en groen in de boom.Dit zal helpen een gevoel van consistentie te creëren, terwijl je nog steeds kunt genieten van je oude favorieten.

10. Houd het simpel

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (10)

(Afbeelding krediet: Michael Sinclair)

Het is al een behoorlijk groot probleem om een echte boom in uw huis te hebben, dus soms is het eenvoudig om kerstboomideeën eenvoudig te houden.

Een pared-back look kan ongelooflijk elegant zijn, vooral als u investeert in kwaliteitscoraties.'Ik ben dol op het mengen van delicate, heldere, handgeblazen glazen ornamenten die in de loop van de jaren zijn verzameld die wat schittering toevoegen, vers gesneden winterbladeren toevoegen om de boomdecoratie te leggen, en niet een paar witte accenten te vergeten', zegt Henry Miller-Robinson, mede-oprichter, mede-oprichtervanK&H ontwerp.

Dit eenvoudige boomontwerp heeft slechts drie decorelementen nodig om een stijlvolle uitstraling te creëren: glinsterende glazen baskallen, zilverstreamers aan de uiteinden van de takken en licht in de vorm van elektrische kaarsen.

11. Blijf duurzaam

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (11)

(Afbeelding krediet: Polly Eltes)

‘Het is heel belangrijk om een geweldige boom te vinden’, voegt Miller-Robinson toe.‘Hopelijk is er iets dat duurzaam is gegroeid met een herhalingsprogramma.’

Duurzaam blijven met Kerstmis staat in toenemende mate op de agenda en geldt zowel op de boom zelf als de decoraties.‘Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken, dus genieten dit jaar genieten van een milieuvriendelijke kerst met duurzame, handgemaakte, hout, gerecycled glas en papieren maché-decoraties,’ zegt Coombes.

Denken buiten de (plastic) doos kan wat inspirerenAlternatieve kerstboomideeënOok, zoals deze boom versierd met bijna volledig papieren ornamenten.

12. Heb een Hygge Holiday met Scandi Style

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (12)

(Afbeelding krediet: Tim Young)

Een van de grootste geneugten die te vinden zijn met Kerstmis, is gezellig door het vuur, in het volle zicht van je kerstboom - dus waarom zou je geen decorspiratie nemen van de mensen die misschien wel de beste in dat ter wereld zijn?

Omarm de Scandinavische traditie van ‘Hygge’ deze kerst en kanaal zachtheid en warmte in je boomdecor, evenals in je bredere zachte meubels.Het palet van wit, goud en zilver dat op deze kerstboom wordt gebruiktWitte woonkamerSchema, samenwerkend om een geruststellende, ontspannen ruimte te vestigen die zacht en sereen aanvoelt.

13. Dompel de zintuigen onder met geurdecor

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (13)

(Afbeelding krediet: Alun Callender)

‘Voor mij gaat Kerstmis enorm over geur’, zegt FloristPhilippa Craddock.‘Het is de suggestieve geur van verse sparren uit de boom binnengebracht, bundels van kaneel, gedroogde sinaasappels en de rijkdom van kruidnagel die samen in decoratieve kommen worden geplaatst, hun geur vrijgegeven met de warmte van de kamer.’

Let op uwKerstkrans ideeënen bouw op de geur van je dennentakken met boomdecoraties die christmassy aroma's toveren.

Deze boom is versierd met zowel gedroogde sinaasappel- als appelschijfjes, evenals dennenappels en trossen kaneelstokjes, een geweldige manierLaat je huis goed ruiken voor Kerstmis.

14. Blijf aan de baubbles met één kleur

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (14)

(Afbeelding krediet: Mark Luscombe-Whyte)

‘Een fantastisch moderne manier om een boom te stylen en de gezonde glans te benadrukken van die sparren is door al je Baubbles in één statement blokkleur te schilderen - idealiter rood, om het beste tegen de green te contrasteren’Annie Sloan.

'Het enige gebruiksgebruik is gewaagd en ziet er vreselijk duur uit, terwijl het contrast tussen de glans van dennennaalden en de fluwelen zachte afwerking van Matt Baubbles diep bevredigend is.' De moed van deze eigentijdse keuze wordt versterkt door het gebruik van oversized rode brabbels, die ook een geweldige manier zijn om een kerstboom voller te laten lijken.

15. Creëer een winterwonderland

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (15)

(Afbeelding krediet: John Lewis)

Breng deze kerst niet alleen een boom in je woonkamer-breng de sfeer van een heel met sneeuw bedekt bos mee.

Als je je zorgen maakt over hoe je een kerstboom in leven kunt houden (of op zijn minst groen) en neigen naar een kunstmatige optie, overweeg dan vorsteffectbomen die eruit zien alsof ze rechtstreeks uit een bevroren fjord zijn geplukt.

Om een winterwonderlandgevoel te creëren, spieg je het met matte kransen zoals in deze kamer en decoreer ze uitsluitend met ornamenten in ijzig wit, zilver en blauw.

16. Maak van uw kerstverlichting de ster van de show

Christmas tree ideas – 16 looks, from the timeless and traditional to the modern and unique (16)

(Afbeeldingskrediet: één vertegenwoordigt Ltd)

Kerstboomlichten kunnen je kerstboom in een oogwenk van vrolijk naar helder nemen!Helpen bij het creëren van een gezellige en verwarmende sfeer, ze zijn een van de belangrijksteIdeeën voor kerstverlichting binnenshuisEn kom in zoveel verschillende stijlen en variëteiten.

Van warme witte stringlichten tot kleurrijke LED's en fonkelende slingers, kerstboomlichten kunnen niet alleen je boom prachtig verlichten, maar er zijn veel tips, trucs enKerstboomverlichting hacksDat kan helpen om uw boom er voller en professioneel verlicht uit te laten zien.

Wat is trending in kerstbomen?

De grootsteKerstboomthema'sWe zien een toenemende focus op duurzaamheid.Gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen zijn terecht de ontwerpen van keuze voor dit jaar en daarna.Volgers kiezen ervoor om te investeren in handgemaakte, hoogwaardige decoraties die nog jaren zullen duren, in plaats van ze elk jaar voor nieuwe decoraties te verwisselen.

Er is ook een enorme heropleving in meer retro, vintage kerstboomideeën, van prachtige bogen tot klatergoud tot ouderwetse glazen ornamenten en lichten, stijlen uit het verleden vinden altijd een manier om terug te komen naar het heden en de toekomst te beïnvloeden.

Hoe arrangeer ik mijn kerstboomornamenten?

Of je nu voor een maximalistische uitstraling gaat en elke centimeter groen met decoraties propt, of een eenvoudiger ontwerp verdedigt, het regelen van kerstboomdecoraties gaat over het bereiken van een consistente en zelfs verspreiding.

Dit betekent dat geen enkel deel van de boom moet worden gevuld met meer decoraties per inch dan enig ander gebied, en u moet ook proberen ervoor te zorgen dat dezelfde aanpak wordt geplaatst naar decoraties per type.Houd bijvoorbeeld niet al je kerstballen in de ene hoek en al je engelen in de andere - zorg ervoor dat ze elkaar in de gaten houden

U bent misschien geneigd om niet zoveel moeite te doen in minder geziene delen van de boom, maar zorg ervoor dat elke zichtbare hoek is bedekt.Als je kerstboom terugkomt op een raam, vergeet dan niet om de achterkant niet te verlaten zonder decoratie - je wilt dat het er ook goed uitziet vanuit het raam!

Hoe versier je een kerstboom zodat deze er vol uitziet?

Er zijn veel manieren waarop u een kerstboom kunt versieren, zodat deze er vol uitziet.

Van het zorgvuldig positioneren van uw ornamenten en lichten tot het plukken van de takken en het toevoegen van extra gebladerte, als uw kerstboom er een beetje plat uitziet, raadpleeg dan onze gids over hoe u eenKerstboom ziet er voller uit.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated: 27/09/2023

Views: 5932

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.