Hoe u de kwaliteit van leven van uw oudere hond kunt verbeteren- American Kennel Club (2023)

Terwijl de snuit van onze honden grijs begint en we beginnen te zien tekenen van vertraging, is het moeilijk om je geen zorgen te maken over de manier waarop je hun jaren van ouderdom onder ogen ziet.

Het is echter belangrijk om je hoofd niet in het zand te stoppen en te onthouden dat oudere honden nog vele jaren een geweldige kwaliteit van leven kunnen hebben.Er zijn ook veel manieren voor eigenaren om beweging, gezondheid, cognitieve functie en comfort te bevorderen.

Het verschil tussen een oudere hond en een geriatrische hond

Het senior label varieert afhankelijk van de grootte van de hond.Dus een heel kleinChihuahua, zal bijvoorbeeld hun laatste jaren tot veel later niet bereikenDeense dog.Gemiddeld wordt een hond echter over het algemeen beschouwd als een persoon tussen de zeven en negen jaar.

In samenwerking met Comment améliorer la qualité de vie de votre chien âgé – American Kennel Club (1)

Vind je perfecte huis Comment améliorer la qualité de vie de votre chien âgé – American Kennel Club (2)

*Huurfilter dat honden accepteert die op de resultaten zijn toegepast

Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat ze niet langer zullen profiteren van dezelfde avonturen en activiteiten als voorheen.

Dr. Mary Gardneris dierenarts en mede-oprichter vanLove Tour, die zich richt op het veterinaire hospice, euthanasie thuis en overleg voor huisdieren in terminale of oudere fase.Ze houdt van een grijze snuit en is een fervent verdediger van het bewustzijn van het belang van passend einde -leven bij huisdieren.

Het wil de verschillen benadrukken tussen actieve seniorenhonden en die geclassificeerd in fragiele geriatrie.

Dr. Gardner gebruikt het voorbeeld van een technisch geclassificeerde negen Labrador als senior."Ze kunnen overal rennen, goed eten, misschien lichte artritis hebben, maar niets ernstigs waar het de verzorger benadrukt of we vrezen dat hun einde van het leven nadert," zei ze.

"Echter, op 12 -jarige leeftijd keert dit zelfde laboratorium terug, en dit kan een heel ander beeld zijn. Het mobiliteitsprobleem is veel belangrijker, ze kunnen cognitieve disfunctie hebben, ze kunnen niet langer in de auto springen, ze kunnen nier zijn Problemen, ze urineren in het huis, misschien hun visie of hun gehoor nemen af, en ze hebben pijn, ”vervolgt Dr. Gardner.

Wat sommige oudere honden nodig hebben om een ​​goede kwaliteit van leven te behouden, kan niet enorm variëren in vergelijking met hun jonge jaren.Geriatrie daarentegen kan verschillende aanpassingen vereisen om hen te helpen ontspannen, comfortabel en pijnloos te blijven.

Comment améliorer la qualité de vie de votre chien âgé – American Kennel Club (3)

© Dogs - stock.adobe.com

Voeding voor ouder wordende honden

Er zijn regimes speciaal geformuleerd voor ouderen, maar veel ouder wordende honden slagen goed met hun voedsel voor bestaande volwassenen.De belangrijkste overwegingen als het gaat omVoeding voor Senior Dogzijn obesitas en onatantie.

Een studie uitgevoerd in 2018 door deAssociation for Obesity Prevention bij huisdierenschatte dat 56% van de honden in de Verenigde Staten overgewicht of zwaarlijvig waren.

Overtollig gewicht kan leiden tot een groot aantal gerelateerde gezondheidsproblemen, vooral voor oudere honden."De beste manier om een ​​hond te helpen bij het beheren van mobiliteitsproblemen die gekoppeld zijn aan artritis, is om het dun te houden. Maar het is echt schokkend voor veel mensen omdat het zo gebruikelijk is om te zien, vooral hier in Amerika, honden met overgewicht", legt Dr. Gardner uit.

Omgekeerd kunnen sommige geriatrische honden minder interesse in voedsel beginnen te hebben."Wanneer een dier het einde van zijn leven nadert, moet zijn calorie moeten worden afgenomen en bestaat het niet zoveel energie. Dit verrast bepaalde mensen, maar het is een normaal proces", legt Dr. Gardner uit.

Soms kunnen leeftijdsgerelateerde ziekten, zoals kankers of orgaanfalen, ook onatantie veroorzaken.De introductie van meer smakelijke voedingsmiddelen, medicijnen die de eetlust of recept diëten vergroten wanneer een hond aan bepaalde ziekten lijdt, zijn allemaal opties.Zoals Dr. Gardner echter uitlegt: "Er komt een tijd dat, ongeacht wat we proberen, ik altijd zeg dat het lichaam niet zal eten of drinken voor een toekomst dat het niet weet dat het niet deed, en het kan zijn Echt moeilijk voor gezinnen.Ze wijst erop dat ernstige onoplettendheid een van de belangrijkste redenen is waarom eigenaren euthanasie overwegen bij geriatrische honden.

Herken en beheren van leeftijdsgerelateerde ziekten en chronische pijn

Met leeftijdgerelateerde aandoeningen zoals zoalsartritis, het beheer van pijnniveaus kan de kwaliteit van leven van een hond aanzienlijk verbeteren.

Honden zijn zeer stoïcijnse wezens die niet veel klagen.Hoewel de acute pijn bijvoorbeeld een gebroken been is, is duidelijk en kan extreme jassen en een burst, kruipend, verraderlijk veroorzakenChronische pijnSymptomen zijn minder eenvoudig te herkennen.

Het zoeken naar subtiele veranderingen in normaal gedrag is de sleutel.Sommige honden kunnen hun voedsel verlaten of worden teruggetrokken.

Een schokkende statistiek benadrukt door Dr. Gardner is dat bijna 50% van de honden in de Verenigde Staten hun dierenarts niet het hele jaar voorafgaand aan euthanasie zien.Hoewel het "de belangrijkste fase van het leven is waar hond en familie kunnen profiteren van veterinaire ondersteuning, vooral in termen van pijnbeheer".

Comment améliorer la qualité de vie de votre chien âgé – American Kennel Club (4)

© Mike Fusaro - stock.adobe.com

Het belang van fysieke vorm voor ouder wordende honden

Hoewel geriatrici niet langer altijd in staat zijn tot lange wandelingen of hondensporten met een hoge impact, zorg er dan voor dat ze mild, normaal blijven enpassende oefeningis ongelooflijk voordelig.

Lori Stevens is de eigenaar vanSeattle t touch, Professional Dog Trainer, Certified Animal Behaviour Consultant, Massage Practitioner voor kleine dieren en gecertificeerde Canine Physical Packaging Trainer.

"Wanneer een hond niet langer kan werken, bijvoorbeeld de trap op en af ​​gaat, naar buiten komen om elkaar te verlichten, op te staan ​​om naar water of voedsel te zoeken, hun interesse in het leven afneemt en ze verliezen vertrouwen. Ze worden natuurlijk genegeerd en slapen en slapen Meer dan wat dan ook, ”zegt Stevens.

"Het is een prachtig ding om te zien dat deze honden zich opnieuw inschakelen met het leven en hun families en vertrouwen krijgen. Het is ook de moeite waard voor gezinnen."

DoenVersterkingsoefeningen, waar het moeilijkheidsniveau geleidelijk toeneemt en de hond aantrekken met smakelijke traktaties in plaats van het te dwingen om posities in te nemen, is een uitstekende optie.Eenvoudige voorbeelden zijn het leren lopen op de grondpalen of het aanmoedigen van de hond om twee benen eerder op een enigszins verhoogd oppervlak te plaatsen, zoals Stevensin meer detail beschrevenop haar website.

Stevens beveelt aan om het groene licht van uw dierenarts te krijgen en in het begin een professional te raadplegen om ervoor te zorgen dat u dingen niet te snel neemt of dat u geen lichamelijke slechte posities aanmoedigt.

De waarde van verrijking

Stevens benadrukt dat beweging een medicijn is en dat het mentale en fysieke stimulatie biedt.

Honden kunnen, net als mensen, last hebben vanLeeftijd -gerelateerde cognitieve achteruitgang.Studies hebben aangetoond dat het mentaal actief van honden mentaal actief houdt, kan helpen deze achteruitgang te vertragen.

Dingen zoals puzzelvoeders, parfumspellen, langzame en snuifwandelingen en snuif tapijten zijn allemaal eenvoudige en toegankelijke verrijkingsopties.

"Het lage energie -balspel is uitstekend", suggereert ook Stevens."Je zit voor je hond en rolt de bal tussen zijn benen en hij duwt haar weg met zijn neus."

Aanpassingen rond het huis

Het maken van aanpassingen in het huis is vaak gunstig voor geriatrische honden.Deze variëren afhankelijk van de behoeften van de hond, maar begrijpen:

Het beste advies van Stevens is om te investeren in niet -slip yogamatten.“Ze zijn goedkoop en ze helpen onze ouder wordende honden op te staan ​​en af ​​te dalen van de grond en lopen in gebieden waar tegels of hout zijn.Plaats ze ook voor de kom met voedsel en water, 'beveelt ze aan.

Het is niet ongewoon dat geriatrische honden minder tolerantie hebben voor lawaai, routinematige veranderingen, exciteerbare kinderen en zeer energieke jonge honden.Het is belangrijk om de veranderende behoeften van uw hond te respecteren en ervoor te zorgen dat deze een veilige, rustige en stressvrije ruimte heeft waarin het zich kan terugtrekken.Dit, geassocieerd met de juiste veterinaire zorg en om ze in beweging te houden en bezig te zijn met het leven, kan een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven van een ouder wordende hond.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated: 01/01/2024

Views: 5695

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.