Hoe en waarom je hond trainen met een elektronische ketting (2023)

Sommige mensen die de opstandige trainingskettingen niet kennen, beschouwen ze als onmenselijk.Wanneer correct gebruikt, kan niets verder van de waarheid zijn.

Elektronische dressuurkettingen of externe dressuurkettingen zijn al lang beschikbaar.De werkhondentrainers die afstandsbedieningen uitvoeren, hebben de eerste modellen aangenomen.Deze eerste kettingen hadden beperkte stimulatieparameters en ze waren niet erg gebruiker -vriendelijk voor de hond die ze droeg.Hun nut als trainingstool kon echter niet worden geweigerd.

Ongeveer 20 jaar geleden vond er een verandering plaats in de trainingsgemeenschap die een zachtere trainingsmethode bracht.De leiders van het merk op afstand tot trainingskettingen hebben gereageerd en de kettingen van vandaag zijn het product van deze zoete evolutie.

Zijn de dressuur kettingen "schokkettingen"?

Mensen vragen me de hele tijd.Persoonlijk is het gemakkelijk om de kraag van mijn beste vriend te verwijderen, de persoon te vragen hem in zijn hand te houden en op een continue stimulatieknop te drukken.Op niveau 1, waar de meeste van mijn caniden zijn, is het gevoel nauwelijks merkbaar.Bovendien is het nerveuze weefsel in een menselijke hand waarschijnlijk veel gevoeliger dan in de nek van een hond.

De realiteit is dat stimulatie - wanneer deze goed wordt aangepast - de hond irriteert, maar hem geen pijn doet.Ik weet het omdat ik de kettingen test voordat ze mijn hoektanden elke dag doorgeven terwijl ik de contactpunten in de palm van mijn hand houdt en op de stimulatieknop drukt.Het gevoel kan vergelijkbaar zijn met dat van een kruipend insect op uw huid.

Voor het perspectief is de vibrerende functie van mijnGarmin Forerunner HRMHet horloge is voor mij irritanter dan niveau 1 op een van mijn externe trainingskettingen.Wanneer ik mijn fysieke training doe en uit mijn doeltrainingsgebied stap, begint mijn horloge te rinkelen.Het is saai.Ik pas mijn ritme aan om ongemak te deactiveren, wat hetzelfde principe is als op afstand trainen kettingen.

Als pro -coachBill GrimmerOnderstreept, een externe dressuurketting is vergelijkbaar met de piep voor de veiligheidsgordel van uw auto.Je gaat omhoog, zet het ontsteking en als je je riem niet loopt, wordt de piep geactiveerd.Het is irritant, dus je raakt gehecht om het uit te schakelen.Voor de meesten van ons bevestigen we nu onze riem zonder na te denken.Deze bipet heeft ons getraind.

Waarom een ​​externe dressuur ketting gebruiken?

De basis van hondeneducatie is ook de basis van de motivatie en verandering in menselijk gedrag - van peuters tot bedrijfsleiders.U moet verwachtingen vaststellen en ze communiceren op een manier die het onderwerp zal opnemen.U moet ook het vermogen hebben om gedrag te corrigeren.

Laten we zeggen dat je vier -benen -vriend bijna 100 % van de tijd reageert wanneer hij aan de riem is.Lood, het antwoord is niet zo betrouwbaar.Als je geen manier hebt om de volgorde te versterken, leer je ze dat het normaal is om jezelf te negeren wanneer ze zonder riem zijn.Als je meer dan eens moet vragen, laat je ze zien dat dit een verzoek is waaraan ze hun gemak kunnen gehoorzamen.In dit geval hebt u geen mogelijkheid om de opdracht toe te passen.

Sommigen denken misschien dat het gebruik van een externe ketting een autoritaire aanpak is en dat het ego erbij betrokken is.Niets is verder van de waarheid verwijderd.Het gaat erom beveiliging.Stel bijvoorbeeld dat u eruit bent wanneer uw hond ruikt en een hert ziet.Hij vertrekt na het hert.Er kan een zeer bezochte snelweg zijn, een paar honderd meter, een paar honderd voet van de losse dijk met een enorme blootstelling, of een andere nabijgelegen persoon kan een agressieve en gevaarlijke hond hebben.Plots wordt de behoefte aan een bevel die 100% van de tijd gehoorzaamt zeer reëel.

Martin DeLey, professionele trainer en uitvoerend directeur vanInternational Canine Professional Association, gaf ons zeer rijke opmerkingen over dit onderwerp.Hij vatte de off -piste situaties samen.

"In omgevingen zonder riem kunt u elektronische kettingen met uw hond communiceren, begeleiden en helpen om potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen," zei Deeley.

"Honden in training worden vaak te gesproken, te aangeraakt en opgewonden door een coach," voegde Deeley toe."De elektronische ketting stelt ons, voor ons en de hond, in staat stiller te zijn, en het creëert een minder opdringerige manier om de hond te helpen leren en de juiste beslissingen te nemen."

Met een externe dressing -ketting kunt u altijd een soepel commando aanbrengen.Aangekomen op dit punt is geen plug and play.Er is een proces dat maanden werk vereist dat zorgvuldig moet worden gevolgd om volledig te realiseren.Dit wordt de kraagconditionering genoemd.

Afstand Dog Dressuur Kettingen: Start

Voordat u begint met het verpakken van de ketting, moet uw puppy de basisorders van de basis gehoorzaamheid kennen.Ik kan niet benadrukken hoe belangrijk het is.

In mijn vocabulaire van honden is er "zittend", "Come" en "At The Foot".Er is geen "verblijf".De hond is getraind om bijvoorbeeld te "zitten" totdat hem werd verteld om anders te doen.Deze bestellingen en het antwoord van de hond zijn niet bespreekbaar.Ik heb een keer bestellingen geplaatst en als ze niet gehoorzaam zijn, pas ik ze toe.Je vraagt ​​niet drie keer.

Dit niveau van gehoorzaamheid stelt me ​​in staat om ze overal mee te nemen - wandelingen in de Wemunchee Wilderness van Colorado tot verre kampen in Alaska, waar elke dag een zeer grote beer wordt aangetroffen.Als mijn hond wegloopt na een beer in Alaska, wordt het een heel slechte dag voor iedereen.

Sta me toe om opnieuw te beweren:Als uw hond zijn basisopdrachten niet kent, is hij niet klaar voor een externe dressuurketting.Als u niet weet hoe u deze basisorders moet trainen, moet u een beroep doen op de diensten van een professionele coach - degene die werkhonden traint voor dingen zoals onderzoek en redding, explosieven en jagen.

Kraagverpakking

De verpakking van de ketting begint lang voordat u de ketting gebruikt.De eerste stap is dat uw vierpotige metgezel erkent dat de ketting aan het begin van zijn tijd verder gaat.Het maakt deel uit van hun bling - niets meer.Je wilt dat ze de kraag associëren met wandelingen, uitstapjes en games.Ze moeten worden gebruikt voor de ketting als onderdeel van het dagelijkse leven.

De externe trainingskettingen zijn de dagelijkse ketting van onze beste vriend.Ze dragen een naamlabel en we hebben de kettingen gemarkeerd met onze contactgegevens.Ik hou van redundantie in elk kritisch systeem.Het aanbod van de kraag blijft gedoofd tenzij we trainen of als we zich in een situatie bevinden waarin ik mogelijk een bestelling moet toepassen.

Het belangrijkste deel van het gebruik van een externe dressing ketting is de selectie van het stimulatieniveau.Elke ketting heeft verschillende niveaus.Ze beginnen nauwelijks bij de menselijke hand en gaan terug vanaf daar.Volgens Deeley: "De geproduceerde sensatie moet worden aangepast aan een niveau dat de hond opneemt en accepteert in de context van trainingscommunicatie."

Tijdens de training pas ik de ketting van mijn hond aan een strengere inkeping dan normaal.Om de ketting te laten werken, moeten de contactpunten de huid raken.Als uw hond een lange jas heeft, wordt het kettingmerk van uw keuze geleverd met langere contactpunten die u helpen.Mijn richtlijn voor korte -haar tot mediumharige honden is het aantal vingers dat ik onder hun ketting kan glijden.Twee is goed.Drie vingers onder de kraag betekenen waarschijnlijk dat het te los is en dat de contactpunten de huid niet raken.Het is belangrijk om niet te veel aan te spannen, omdat de vernauwing spierspanning kan veroorzaken.

Ga je puppy voor je zitten.Pas het stimulatieniveau aan op de laagste instelling.Druk vervolgens op de continue stimulatieknop voor uw zender.Werk vanaf het laagste stimulatieniveau, totdat je vriend met vier benen ergens door ergens geïrriteerd lijkt.

Het antwoord waarnaar u op zoek bent, is geen kreet of pijn.Het zal een sfeer van verwarring zijn.Het zal zijn als een vliegende vlieg rond het hoofd van je beste vriend, ongemak - niets meer.Het is uw basislijn.

Als je beste vriend vocaliseert, als haar oren worden verlaagd of als ze haar staart onder haar lichaam terugkeert, betekent dit dat stimulatie te hoog is.VolgensDVM Katie Barrowclough, honden hebben meer spieren in de nek dan mensen.Wat betreft het nerveuze weefsel, zei Dr. Barrowclough: "[Honden] voelen pijn, maar hun reacties daarop zijn heel anders dan die van mensen.Het evolutionaire overlevingstool van de hond is om pijn te verbergen en stoïcijns te handelen om zichzelf te beschermen tegen kwetsbaarheid, waardoor het moeilijk kan worden om zijn pijn te identificeren.

De nieuwste verklaring van Dr. Barrowclough is belangrijk om te onthouden tijdens de training met een externe trainingsketting of elke keer dat u vermoedt dat uw beste vriend gewond is geraakt.Als u een manifeste reactie ziet, is dit waarschijnlijk een niveau van ongemak dat voor mensen zeer onaanvaardbaar zou zijn.Dit maakt hem definitief onaanvaardbaar voor de beste vriend van de mens.

Kom wanneer het wordt gebeld

De basis van de kraagverpakking is dat het ongemak verdwijnt wanneer uw hond u gehoorzaamt.De beste manier om dit te doen is om de "komende" orde te versterken.Zoals we eerder hebben gezegd, moet uw metgezel deze bestelling al kennen.

Neem een ​​stuk touw of touw van 20 tot 30 voet.Mijn favoriet is de klimband van een halve pomp.Bevestig een kleine lus aan één uiteinde met een knooppunt in acht en vorm aan één uiteinde een ketting.Dit apparaat staat bekend als het bedieningssnoer.Je wilt het niet op afstand aan de ketting bevestigen.Dit kan voorkomen dat contactpunten hun werk doen.

Geef uw BFF het opdracht "zit".Het zal natuurlijk zijn dat uw BFF geagiteerd wordt.Als ze niet betrouwbaar zitten als ze worden verteld, neem dan een gigantische stap in je training.U, de trainer met een hoger intellect, heeft uw hond niet volledig gedreven om te gaan zitten.Het is aan jou, niet je hond.

Zodra het dier zit, ga je 10 tot 20 voet terug.Stimuleer ze met de continue knop naar hun basisaanpassing, terwijl ze tegelijkertijd het "komende" commando met veel enthousiasme geven.Leid ze vervolgens voorzichtig naar u met het bedieningssnoer.Wanneer ze bij de hand zijn, laat de knop los.Het is tijd voor grote lof.Vertel hen wat een geweldige hond ze zijn.Laat ze ondubbelzinnig weten dat dit precies het gedrag is dat u wilt.Zoals ik mensen vertel, is hondentraining veel theater.

Het proces van het leren van de hond om ergernis te doven door te gehoorzamen, is het hele principe van gehoorzaamheidstraining met een afstandsketting.

De trainer moet dit proces in verschillende contexten steeds opnieuw herhalen.Zodra je het in je tuin hebt gedaan, breng je ze naar een plek met meer afleidingen (zoals een speeltuin) en herhaal je.Wanneer u de bestelling "kom" geeft, wees dan klaar om stimulatie uit te geven als ze niet gehoorzamen.Overweeg bovendien elke keer dat u de "Come" -orde uitzendt als een leermogelijkheid voor uw hond.Als onderdeel met een hoger intellect moet u deze situaties zoeken en anticiperen.Deze situaties zijn niet pijnlijk;Dit zijn geweldige trainingsmogelijkheden.

Merk op dat sommige honden worden meegesleept wanneer ze worden gestimuleerd.Het is het resultaat van de trainer die zijn huisdier leert dat hij de afstand tot het signaal kan overschrijden.Daarom werkt u met een controlekabel totdat de enige manier waarop uw hond weet het ongemak uit te schakelen, is te gehoorzamen - en niet weg te rennen.

Hoe u een verbandkraag moet gebruiken (en zou niet moeten)

Een externe dressing ketting is een super krachtig hulpmiddel omdat u hiermee bedieningselementen op afstand kunt toepassen.Hierdoor kan uw BFF vrij zijn om loodloos te zijn - wetende dat als een hert, een overgerechten, een andere mens of een snelle dumper je ruimte binnengaat, je totale controle hebt.U kunt een opdracht op elke afstand toepassen.

Deeley vatte het goed samen door te zeggen: "De elektronische ketting is een trainingstool die de communicatie verbetert, betrouwbare en constante feedback biedt, zelfs op een toenemende afstand, en het creëert een positieve relatie met een vermindering van stress tussen de hond en de hondenhandler naar Help trainingsdoelen te bereiken.

Omdat het voorgoed een krachtig hulpmiddel is, kan het ook worden misbruikt.Te vaak heb ik managers en eigenaren stimulatie zien zetten dan waar het ongemak is.Wees niet deze D-bag die honden verpest.Als uw hond niet antwoordt, is het waarschijnlijk dat uw trainingsvoortgang ergens onderweg is mislukt.Neem een ​​stap of twee terug in deze progressie.Als je een slechte dag hebt, stop dan niet eens de ketting in je puppy.Laat uw problemen niet proberen uw frustraties te evacueren over dit levende en ademende wezen dat van u houdt.

Het is uw uitgangspunt.Het is gewoon een fundamentele tutorial voor het gebruik van een externe dressing ketting.

Vanaf dit moment raad ik ten zeerste aan dat je met een trainer uit je regio werkt die werkhonden opstelt en je race opstelt.De nuances en de timing voor een retriever - die is verhoogd om met de hondenhandler te werken - kunnen compleet anders zijn voor honden die zijn grootgebracht om onafhankelijk van de hondenhandler te werken (zoals een aanwijzer).Een ketting op afstand kost een paar honderd dollar, dus ben van plan om ongeveer $ 100 meer uit te geven om een ​​coach te werven om u te helpen het proces echt te begrijpen.

En om dit stuk op te volgen,Hier zijn drie elektronische kettingen op gemiddeld niveaudie ik aanbevelen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 09/01/2024

Views: 6044

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.