Beste antiblafhalsband – Top 5 keuzes! (2023) - Wij houden van Doodles (2024)

Best Anti-Bark Collar - Top 5 Picks! (2023) - We Love Doodles (1)

Honden blaffen. Het is hun enige manier van vocale communicatie en misschien wel hun belangrijkste manier om met ons te communiceren. Sommige honden houden zich op zichzelf, anderen kauwen het liefst op uw golfclubs, maar weer anderen uiten zich liever door te blaffen. Bij sommige rassen blaffen ze zo veel dat je streng geschreven brieven van je buren krijgt over het constante lawaai van je hond.

Nu zijn er tal van manieren om te voorkomen dat uw hond blaft. Eén van de vele voorbeelden is om ze eenvoudigweg te negeren en hen de vruchteloosheid van hun inspanningen te laten beseffen. Anderen nemen hun toevlucht tot het inhuren van een professionele trainer om met het slechte gedrag om te gaan. De eerste is het minst effectief, maar gratis; dit laatste is effectief, maar kan er in plaats daarvan voor zorgen dat uw portemonnee naar u blaft en gromt.

Degenen die de effectiviteit willen maximaliseren en de kosten willen minimaliseren, zullen doorgaans kiezen voor een antiblafhalsband. Tegenwoordig hebben we vijf verschillende producten die enorm kunnen helpen bij het verminderen van overmatig hondengeblaf en geluidsklachten.

Maar voordat we beginnen, willen we zeggen dat geen van deze antiblafapparaten bedoeld is om uw hond te ‘straffen’. Houd er bij het overwegen van deze producten rekening mee dat u ze met het grootste respect en liefde voor uw hond zult gebruiken.

In een haast? Dit zijn de beste keuzes?

Product

Beste algemeen

Huisdier oplossen

Tweede plaats

SportDOG

Afbeelding

Best Anti-Bark Collar - Top 5 Picks! (2023) - We Love Doodles (2)

Best Anti-Bark Collar - Top 5 Picks! (2023) - We Love Doodles (3)

Beoordeling

Prime

Beste algemeen

Product

Huisdier oplossen

Afbeelding

Best Anti-Bark Collar - Top 5 Picks! (2023) - We Love Doodles (4)

Beoordeling

Prime

Tweede plaats

Product

SportDOG

Afbeelding

Best Anti-Bark Collar - Top 5 Picks! (2023) - We Love Doodles (5)

Beoordeling

Prime

 • Pluspunten
 • Automatische antiblafmodus
 • Hoog bereik
 • Wordt geleverd met 3 paar spaken
 • USB-oplaadbaar
 • Heeft een nachtlampje
 • Nadelen
 • Always-Awake betekent een kortere levensduur van de batterij

We beginnen sterk met de beste antiblafhalsband, gebaseerd op onze eigen tests. De huisdieroplossingtrainingskit is een schokhalsbandtoegevoegd met veel handige functies, waaronder een automatische antiblaffunctie. De antiblafmodus traint uw hond automatisch wanneer hij blaft. Ondanks dat het een schokhalsband is, werkt hij niet door uw hond te zappen. In plaats daarvan gebruikt hij statische elektriciteit om de huid en spieren te prikkelen, wat leidt tot kruiperige en pulserende sensaties.

Belangrijkste kenmerken

Automatische antiblafmodus

U kunt wanneer nodig schakelen tussen de trainingsmodus en Anti-Bark. De Anti-Bark-modus detecteert overmatig blaffen en geeft vervolgens een waarschuwingstoon. Als uw hond daarna nog steeds luid blaft (en niet heeft geleerd dat het geluid een waarschuwing is), zal de ontvanger een korte statische stimulatie afgeven. Het stimulatieniveau is afhankelijk van wat u in de trainingsmodus instelt.

Drie verschillende trainingsmodi

Buiten de Anti-Bark-modus heb je de trainingsmodi: Statische schokken, Trillingen en Toon, waarbij zowel Statische schokken als Trillen 10 krachtniveaus hebben. Dit biedt veel mogelijkheden om met je harige vriend te communiceren. Met de juiste trainingsmethode kunt u uw hond tal van manieren leren om in huis verantwoordelijker te zijn.

Geen standby-modus

De ontvanger staat altijd aan en gaat niet naar de energiebesparende modus. Dit betekent uiteraard dat u de halsband moet uitschakelen wanneer u deze niet gebruikt, maar het betekent ook dat de halsband gegarandeerd stimulatie geeft wanneer dat nodig of gevraagd is. Het is misschien niet veel, maar bij training en conditionering is timing alles.

Hoog bereik

De afstandsbediening heeft een maximaal bereik van 3/4 mijl of 1,2 kilometer in een open gebied. Een krachtig signaal als dit betekent dat het door meerdere muren heen kan gaan voordat het signaal afneemt. Dit betekent dat u, waar u ook bent in huis, een van de drie signalen naar uw hond kunt sturen.

Nachtlichtje

De ontvanger heeft een klein maar behoorlijk krachtig nachtlampje. Het licht is uiterst handig om uw harige maatje te vinden bij slecht zicht, zoals mist, of om hem in het donker te vinden.

Afstandsbediening is spatwaterdicht, ontvanger is waterdicht

De afstandsbediening is zelfs bestand tegen de zwaarste regen. De ontvanger is bestand tegen een waterdiepte van meer dan 6 meter, waardoor hij volledig weerbestendig is, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw hond met de halsband om in het meer duikt.

Snellaadbatterij

De kit wordt geleverd met een split-oplader, zodat u zowel de afstandsbediening als de ontvanger kunt opladen. Beide kunnen in twee uur volledig worden opgeladen. Omdat de kit geen stand-bymodus heeft, kunt u deze het beste na gebruik opladen. Het unieke aan deze antiblafhalsband is de USB-sleuf voor de oplader, zodat u er alle telefoonopladers voor kunt gebruiken.

De Pet Resolve-trainingsset heeft tal van functies waardoor het meer is dan alleen een apparaat tegen blaffen, en tegelijkertijd heel goed werkt als trainingshalsband. Zorg ervoor dat u het laagst mogelijke schokniveau instelt waarop uw hond zal reageren voordat u het gebruikt.

 • Pluspunten
 • Progressieve en gebruikersselectieve correctie
 • Schok- en trilmodus
 • Nadelen
 • Geen andere nutsvoorzieningen
 • Om de niveaus aan te passen, moet u de halsband verwijderen

Het volgende antiblafapparaat op de lijst is een speciale, volautomatische antiblafschokhalsband. De halsband heeft verschillende modi die bij verschillende temperamenten passen. Een van deze anti-blafmodi is beter voor koppige honden. Laten we op de details ingaan.

Belangrijkste kenmerken

Stille partner blafdetectietechnologie

Dit is een reeks kenmerken die zijn gemaakt om met elke hond om te gaan op basis van zijn temperament en koppigheid. Dit model heeft 2 van de 3 trainingsmodi die beschikbaar zijn voor het merk, namelijk:

1. Progressieve correctie

Wanneer uw hond blaft, wordt de laagst beschikbare stimulatie geactiveerd, en als hij doorgaat met blaffen, wordt de halsband geleidelijk groter totdat uw hond stopt. Het is zeer effectief bij het trainen van koppige en agressieve honden die graag blaffen.

2. Door de gebruiker geselecteerde correctie

Deze modus levert een specifiek schokniveau wanneer uw hond te hard blaft. Dit is effectiever bij luidruchtige maar minder koppige honden die reageren op lage niveaus. Deze modus is het beste voor honden die al weten hoe de halsband werkt of bekend zijn met schokhalsbanden.

Schokken en trillen

U kunt de schok omschakelen naar trillen en omgekeerd. De halsband zal op dezelfde manier functioneren, alleen met verschillende stimuli. Dit is een geweldige optie als u liever geen gebruik maakt van de schokmodi.

Weerbestendig en waterdicht

De antiblafband is bestand tegen onderdompeling tot 7,5 meter. Tenzij u een zwembad heeft dat zo diep is, zijn water- en regenschade uw minste zorgen.

2 uur snel opladen

De ontvanger heeft een indrukwekkende batterijduur die dagenlang mee kan gaan, tenzij uw hond echt koppig is en zo blaft dat de batterij leegraakt. Zelfs dan duurt het slechts 2 uur om hem weer volledig op te laden.

 • Pluspunten
 • Maakt gebruik van Citronella in plaats van statische stimulatie
 • Heeft trillingen en toon
 • 2 uur snel opladen
 • Wordt geleverd met een navulfles, goed voor 300 sprays
 • Nadelen
 • Heeft elke 30-40 sprays een navulling nodig
 • Geen automatische spuitmodus

Citronella is een coole naam voor een naar citrus ruikende olie die afkomstig is van de anders alledaagse citroengrasplant. Het is geweldig om muggen af ​​te weren, en zowel honden als katten houden niet van de geur van citronella. Kijk hoe honden reageren op gesneden citroen en je begrijpt wat we bedoelen. Met dat in gedachten spuit deze halsband een verdund mengsel van citronella om de aandacht van uw hond te trekken in plaats van de traditionele schokhalsband. Als je wilttrain uw hond zonder shockhalsband,Overweeg dan een citronella-schorshalsband.

Belangrijkste kenmerken

Citronella-spray

Zoals we eerder vermeldden, spuit dit alternatieve blafbestrijdingsproduct citronella in plaats van een elektrische schok. Toegegeven, je moet hem blijven bijvullen, maar de ontvanger kan genoeg citronella vasthouden voor 30-40 sprays, wat genoeg zou moeten zijn om ongewenst gedrag voor een paar dagen af ​​te schrikken. De kit wordt geleverd met een navulbus die voldoende is voor een bereik van 300-400 sprays.

Drie trainingsmethoden

Zoals de meeste schokhalsbanden heeft deze halsband trillingen en toon. Met de citronellaspray hebben we drie manieren om met je harige vriend te communiceren. De spuitmodus heeft ook drie niveaus: laag, gemiddeld en hoog. Zorg ervoor dat u het minimale sprayniveau instelt dat nodig is om uw hond te laten stoppen met blaffen.

Fatsoenlijk bereik

De afstandsbediening en ontvanger hebben een totaal bereik van 300 meter, oftewel 300 meter in een open ruimte. Dit is geweldig voor open velden zoals parken en uw achtertuin. Houd er rekening mee dat muren en bladeren het bereik kunnen dempen.

Snel opladen

Bij volledige lading gaat de halsband ongeveer 11 dagen mee. Het duurt slechts ongeveer 2-3 uur om hem weer volledig op te laden. De ontvanger en de afstandsbediening hebben indicatoren die aangeven wanneer de batterij bijna leeg is.

Wij willen u eraan herinneren dat dit product geen automatische functie heeft. Het is een effectieve en relatief onschadelijke manier om uwhond tegen blaffente luid. Honden houden over het algemeen niet van de geur van citrusvruchten, dus overmatig gebruik van een citronellahalsband kan net zo slecht zijn als overmatig gebruik van shockhalsbanden.

 • Pluspunten
 • 5 seconden vertraging tussen statische stimulaties
 • Verstelbare schorsgevoeligheid
 • 8 niveaus van stimulatie
 • Nadelen
 • Minder effectief bij koppige honden

Het vierde antiblafapparaat op de lijst is een andere automatische schokhalsband met een paar verschillende functies die zijn ontworpen voor minimale stress. De riem van de halsband is gecoat met Biothane, een merk polyester dat is ontworpen om zowel sterk als hypoallergeen te zijn, en het bedrijf biedt een aparte aankoop van titanium spaken aan, allemaal gericht op het verbeteren van de ervaring van uw hond.

Belangrijkste kenmerken

5 seconden vertraging tussen stimulaties

Deze comfortmaatregel is genomen zodat uw hond niet te veel stress krijgt als hij de halsband voor het eerst gebruikt. Voortdurende stimulatie kan elke hond uitputten. Door de stimulatie te minimaliseren, raakt de hond niet te veel aan het gevoel gewend en bespaart u wat batterijduur. Win-win.

3 blafgevoeligheidsniveaus

U kunt instellen hoe hard het blaffen van de hond moet zijn voordat de halsband wordt geactiveerd. Als u bijvoorbeeld een spraakzame Husky heeft die lieflijk jankt maar blaft als geen ander als de bestelwagen arriveert, kunt u de gevoeligheid op 'Laag' instellen, zodat de halsband alleen wordt geactiveerd bij het 'meest blaffende'. Aan de andere kant, als u wilt dat uw hond gedurende korte tijd stil blijft, bijvoorbeeld wanneer uw peuter slaapt, kunt u de gevoeligheid op “Hoog” instellen.

8 niveaus van stimulatie

Zoals bij de meeste schokhalsbanden kunt u de intensiteit van de stimulatie die een hond krijgt aanpassen wanneer de halsband wordt geactiveerd. Het is belangrijk om wat tijd te besteden aan het instellen van de laagste stimulatie die nodig is om uw hond te laten reageren. Sommige honden krijgen het idee pas op het eerste niveau, maar het is niet ongehoord dat honden zelfs op het vijfde of zesde niveau koppig blijven. Begin op het laagste niveau en werk je omhoog.

Schors teller

De halsband heeft een handige teller die bijhoudt hoe vaak de halsband is geactiveerd. Met de gegevens kunt u de instellingen van de halsband kalibreren, of zien of de halsband vooruitgang boekt, zoals een afname van de activering gedurende enkele weken.

Snel opladen

Dankzij de lithium-ion batterij gaat de halsband dagenlang mee voordat de batterij leeg is, wat ook afhankelijk is van hoe vaak de halsband wordt geactiveerd. Wanneer de batterij toch leeg is, duurt het slechts 2 uur om hem weer volledig op te laden.

Minimaal gebruik is misschien wel de beste manier om een ​​schokhalsband of een andere trainingshalsband te gebruiken, en deze halsband is gemaakt om dat gebruik aan te pakken. Het duurt even voordat het werkt, maar op de lange termijn zal het de moeite waard zijn.

 • Pluspunten
 • Automatische afstemmingsmodus
 • Veiligheidsuitschakeling van 15 seconden
 • 15 niveaus van stimulatie
 • Nadelen
 • Geen hulpprogramma's

Het vijfde en laatste product op de lijst is een beetje vuur-en-vergeet, maar dat betekent niet dat je niet over je hond waakt. In plaats daarvan heeft het functies die de stappen verminderen die nodig zijn om uw apparaat volledig in te stellenhond omhoog met de halsband.Het heeft ook automatische blafdetectie om uw hond te trainen.

Belangrijkste kenmerken

Automatische stemmingsafstemming

Dit is de belangrijkste functie van deze halsband. Wanneer uw hond blaft, activeert hij de laagste stimulatie en blijft hij het niveau verhogen totdat uw hond stopt met blaffen. Wanneer dit het geval is, onthoudt het het niveau en gebruikt het dat niveau vanaf dat moment. Na een tijdje zal de halsband automatisch het niveau laten zakken totdat hij er niet in slaagt het geblaf te stoppen, waarna de cyclus verdergaat.

Veiligheidsuitschakeling

Als uw hond 15 keer non-stop blaft en de halsband geen deuk veroorzaakt in de koppigheid van uw hond, wordt de halsband automatisch uitgeschakeld. Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar het zorgt ervoor dat de hond niet te veel stimulatie krijgt en dat de halsband de stimulatie niet te veel opvoert. Soms zal er een reden zijn waarom uw hond koppig blaft, zoals een wild dier dat onaangekondigd uw achtertuin binnenkomt, en u wilt dat uw hond daarvoor luid en duidelijk blaft.

15 niveaus van stimulatie

Daarom wordt de halsband automatisch uitgeschakeld na 15 opeenvolgende blafbewegingen. Een hoger getal betekent echter niet sterker, het betekent dat er nog 13 andere niveaus tussen het laagste en het maximum liggen.

Snel opladen

U heeft zich inmiddels gerealiseerd dat alle halsbanden in deze lijst worden aangedreven door een lithium-ionbatterij. De meeste moderne halsbanden zijn dat wel. Ze gaan lang mee en zijn in 2 uur volledig opgeladen.

De programmering van deze halsband is aantoonbaar geoptimaliseerd voor geautomatiseerd gebruik en valt zeker op, maar als u voor het eerst een schok- of blafhalsband gebruikt, zorg er dan voor dat u of iemand anders uw hond een paar dagen in de gaten houdt voordat u hem of haar alleen laat met de halsband. zeker dat ze de best mogelijke ervaring hebben.

Veel Gestelde Vragen

Best Anti-Bark Collar - Top 5 Picks! (2023) - We Love Doodles (16)

Nu je de beste antiblafhalsbanden op onze lijst hebt gezien, heb je misschien enkele algemene vragen over deze antiblafapparaten. We kunnen drie van de meest algemene vragen beantwoorden die in ons opkomen.

1. Zijn antiblafhalsbanden veilig?

Veiligheid is altijd het eerste waar u aan moet denken als u iets voor uw geliefde huisdieren koopt. Over het algemeen allemaaltraining en antiblafhalsbandenzijn veilig in gebruik. Ze zijn getest, ze volgen strikte normen van regelgevende instanties en voegen als kers op de taart hun eigen persoonlijke maatregelen toe.

Bij schokhalsbanden kunnen de spanning en versterkers variëren, maar wat constant is, is de minuscule hoeveelheid energie die vrijkomt. Om een ​​kort antwoord te geven: de sterkste schokhalsbanden zijn honderden, zo niet duizend keer zwakker dan elektrotherapieapparaten in fysiotherapieklinieken.

Citronella-halsbanden zijn zo samengesteld dat ze zowel irriterend als zo onschadelijk mogelijk zijn. Het is nog steeds de bedoeling dat het uw hond licht irriteert om hem af te schrikken. Het grootste voordeel van citronella is dat het je hond ook beschermt tegen muggen, teken en vlooien, omdat zelfs zij het irritant vinden.

2. Hoe werkt een antiblafapparaat?

Zo niet, dan gaat een grote meerderheid van de manieren waarop ze werken over conditionering, een woord bedacht door psycholoog Ivan Pavlov. Hij had verschillende honden die hem eerst een specifieke bel hoorden rinkelen voordat ze heerlijke steaks kregen. Na een paar dagen en drie zeer gelukkige honden, belde hij opnieuw en deze keer kwijlden de honden.

Dit komt omdat ze de steaks associeerden met de bel. Ze weten dat wanneer de bel gaat, ze de beste maaltijd van de dag te eten krijgen. Deze associatie is waar de antiblafhalsbanden van profiteren. De honden associëren bepaald gedrag met een onaangename stimulatie.

Het werkt niet meteen. Er zullen gevallen zijn waarin de hond in minder dan twee weken leert, maar het kan wel zes weken duren. Na verloop van tijd zal het echter chronisch blaffen stoppen of ongewenst blaffen minimaliseren.

3. Waarom blaffen honden?

Best Anti-Bark Collar - Top 5 Picks! (2023) - We Love Doodles (17)

Het is een van de vier algemene geluiden die een hond maakt, namelijk blaffen, zeuren, huilen en grommen. Als je een Husky bezit, weet je hoe ze dit allemaal combineren om zich te uiten, en dat is waarom ze blaffen. We kunnen de redenen waarom dit gebeurt verder uitsplitsen en misschien enig inzicht geven in hoe we dit kunnen minimaliseren.

Hun territorium beschermen

Dit is de reden waarom bepaalde hondenrassen uitstekende huisbeschermers zijn. Ze beschouwen jouw huis als hun territorium en ze willen niet dat een onbekende hond, mens of ander dier het gebied betreedt. Elke indringer zou een strenge waarschuwing krijgen dat dit hun terrein is, en als ze dichterbij komen, zullen ze worden aangepakt; tot de ondergang van bezorgpersoneel en eekhoorns overal.

Angst

Afhankelijk van de persoonlijkheid van uw hond kan hij confronterend of laf zijn als het gaat om bedreigingen. Vaak doen ze dit in een poging een potentiële aanvaller af te schrikken in plaats van energie te verspillen door te vechten of voor hem weg te rennen.

Sociale interactie/gebrek daaraan

Blaffen lijkt veel op praten. Ze blaffen naar andere honden, naar jou, naar een vreemde, allemaal in een poging te communiceren. We begrijpen het niet precies, maar je kunt vaak het verschil zien tussen een vrolijke blaf en een nerveuze blaf. Wanneer een hond alleen is, is het gebruikelijk dat sommige rassen luid blaffen of zelfs huilen. Huilen is een manier voor honden om over lange afstanden te communiceren en deze geluiden kunnen hun poging zijn om contact met u op te nemen.

Aandacht

Een ontevreden hond zal waarschijnlijk om aandacht vragen, of het nu gaat om voedsel, water of om zijn tiende oorkrab van de dag. Zie het als een peuter die een waslijst heeft met dingen die hij die dag wil laten gebeuren, en die jou of de buurman lastig kan vallen als hij of zij niet krijgt wat hij of zij wil.

Conclusie voor de beste antiblafband

Best Anti-Bark Collar - Top 5 Picks! (2023) - We Love Doodles (18)

Overmatig blaffen kan zeker worden opgelost met anti-blafhalsbanden, of het nu shock- of citronella-halsbanden zijn. Ze zijn veilig zolang ze op de juiste manier worden gebruikt. Vergeet niet om altijd te beginnen met het laagste shock- of sprayniveau en geleidelijk omhoog te werken. Het gebruik van een schorshalsband en enige positieve bekrachtiging kan een grote bijdrage leveren aan het trainen van uw hond om niet overmatig te blaffen.

Andere artikelen die u graag zou willen:

 • Beste schokhalsband voor een pitbull
 • Beste trainingshalsband voor een Duitse herder
 • Beste e-halsband voor een Husky
Beste antiblafhalsband – Top 5 keuzes! (2023) - Wij houden van Doodles (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6182

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.