Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (2024)

Klicka här för en kort sammanfattning

I korthet – bästa VPN för iPhone och iPad

Vill du skydda din nya iPhone 15? Om den lämnas okrypterad kan din IP-adress göra att din internetaktivitet och nedladdningshistorik exponeras. Tacksamt är att en VPN enkelt kan kryptera din IP-adress så att du kan skydda din digitala integritet.

Vi testade över 70 VPN-tjänster för att se vilka som är bäst för iPhone och iPad. Våra tester granskade specifikt hastighet, säkerhet, integritet, användarvänlighet, extra funktioner och pris. Här är våra fem bästa VPN-tjänster för iOS:

  1. NordVPN: Bästa VPN för iPhone och iPad 2023
  2. Surfshark: Bästa iPhone-VPN för hastighet och avblockering
  3. Proton VPN: Bästa gratis iPhone-VPN
  4. ExpressVPN: En utmärkt mångsidig iPhone-VPN
  5. PIA: Bästa iPhone-VPN för integritet

NordVPN är det här årets bästa iPhone-VPN eftersom den levererar stabila hastigheter, avancerad säkerhet och användarvänliga intuitiva iOS-appar.

NordVPN

Erbjudande

NordVPNs födelsedag: Spara stort med 69% rabatt på en tvåårsprenumeration + 3 månader gratis för en vän

Besök NordVPN

Fortsätt att läsa för att få reda på mer om de här VPN-tjänsterna.

Apple-enheter är kända för deras höga säkerhet. Men även iPhones och iPads är sårbara för cyberhot om man inte vidtar de rätta försiktighetsåtgärderna. En iPhone-VPN krypterar webbläsaraktivitet på dina Apple-enheter och håller dem säkra även när de är anslu*tna till offentliga WiFi-nätverk.

Med en iPad och iPhone-VPN kan du till och med ändra din virtuella plats och få tillgång till alla sorters blockerat innehåll. Hur som helst finns det så många VPN-appar i App Store att det kan vara svårt att välja en pålitlig och säker VPN.

Vi testade över 70 VPN-tjänster för att avgöra de fem bästa VPNs för iPhone och iPads. Även om varje VPN som listas här nedan är ett utmärkt val för iPhone, så är NordVPN helt klart bästa VPN för iPhone på grund av deras briljanta appar, stora servernätverk och kvicka hastigheter.

Specialerbjudande: Få upp till 67% rabatt med NordVPN!

Vilken VPN är den bästa för iPhone och iPad?

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (2)

När vi skapade vår lista med de bästa VPN-tjänsterna för iPhone och iPad tittade vi på de främsta VPN-funktionerna, som hastighet, servernätverk och säkerhet. Vi vägde även in hur VPN-appen fungerar på Apple-enheter, vilket betyg den har i App Store och om VPN-tjänsten skulle fungera bra med den efterlängtade iPhone 15-utgåvan.

Innan vi kliver in på listan över de fem bästa VPN för iPhone och iPad är det här en snabbgenomgång av varje VPN-tjänsts huvudfunktioner.

FunktionNordVPNSurfsharkProton VPNExpressVPNPrivate Internet Access
Antal servrar6000+3200+3000+tusentalstusentals
Antal länder611007110591
Avblockerade streamingtjänsterNetflix, Disney +, BBC iPlayer, HBONetflix, Disney+, BBC iPlayer, HBONetflix, Disney+, BBC iPlayer, HBONetflix, Disney+, BBC iPlayer, HBONetflix, Disney+, BBC iPlayer, HBO
Dedikerade iPad-appar
ProtokollOpenVPN, WireGuard, NordLynxOpenVPN, IKEv2, WireGuardOpenVPN, IKEv2, WireGuardOpenVPN, IKEv2, L2TP/IPSec, LightwayOpenVPN, L2TP/IPSec, WireGuard, PPTP
Pris$ 2,99/månad$ 1,99/månad$ 4,99/månad$ 6,67/månad$ 2,19/månad
KöpSkaffa NordVPNSkaffa SurfsharkSkaffa Proton VPNSkaffa ExpressVPNSkaffa PIA

Nu dyker vi djupare i varje VPN-tjänsts unika funktioner och utbud.

1. NordVPN: Bästa VPN för iPhone och iPad

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (3)

NordVPN är vår bästa VPN 2023. Deras iPhone-VPN sticker också ut som ett komplett paket som levererar säkerhet och hastighet genom ett cleant användargränssnitt. När du använder NordVPN på din iPhone är din data krypterad och säker med de allra senaste protokollen. iOS-apparna innehåller också en pålitlig kill switch, vilket stoppar din IP-adress från att läcka, oavsett vad.

PrissättningsplanerBest VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (4)

  • NordVPNNordVPNs födelsedag: 2 år 2,99$/mån Erbjudande Se erbjudandet
  • NordVPN1 år 4,49$/mån Se erbjudandet
  • NordVPN1 mån 12,99$/mån Se erbjudandet

Huvudfunktioner:

  • iOS-versionstöd: 14.2 och senare
  • Dedikerad iPad-app: Ja
  • App Store-betyg: 4,5
  • Antal samtidiga anslu*tningar: 6

NordVPN har också en strålande historik för att respektera användarintegritet, vilket understryks av deras granskade loggfria policy. Vi blev ännu mer säkra på NordVPNs sekretesshantering med tanke på att de är baserade i Panama, ett land som inte kräver att företag lagrar eller lämnar över användardata.

Vill du streama innehåll på din iPhone, men är begränsad av geoblockering? Goda nyheter: NordVPN har servrar i 6000+ länder som kan avblockera alla typer av innehåll. Tillsammans med deras bländande hastigheter drabbades vi inte av något buffrande när vi streamade filmer på amerikanska Netflix och Amazon Prime Video.

iOS-appen är verkligen väldesignad, med en stor karta och snabba anslu*tningsknappar som gör det extra smidigt att anslu*ta till en VPN. Om du vill prova NordVPN innan du köper kan du använda en gratis 30-dagars provperiod med deras pengarna-tillbaka-garanti.

2. Surfshark: Bästa iPhone-VPN för snabba hastigheter och avblockering

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (5)

Om du letar efter en prisvänlig iPhone VPN som inte tummar på hastigheten, säkerheten eller användarvänligheten: välj Surfshark. Tjänsten är också perfekt för alla som vill anslu*ta flera enheter med en enda VPN eftersom den erbjuder obegränsade samtidiga anslu*tningar.

PrissättningsplanerBest VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (6)

  • Surfshark24 månader + 4 gratis månader 1,99$/mån Erbjudande Se erbjudandet
  • Surfshark12 månader 3,99$/mån Se erbjudandet
  • Surfshark1 månad 10,99$/mån Se erbjudandet

Huvudfunktioner:

  • iOS-versionstöd: 13.0 och senare
  • Dedikerad iPad-app: Ja
  • App Store-betyg: 4,6
  • Antal samtidiga anslu*tningar: Obegränsat

Surfshark använder ledande krypteringsprotokoll som OpenVPN och WireGuard för att skydda användardata med AES-256-bitars kryptering. Vi testade olika webbplatser med Surfshark och de läckte inte vår personliga information. Integriteten skyddas också lika bra med hjälp av Surfsharks loggfria policy och användningen av RAM-baserade servrar som inte lagrar personlig information.

Ifall vi var tvungna att välja en VPN helt baserat på streaming och avblockering, då skulle Surfshark vara vårt främsta val. Våra hastigheter gick knappt ner, även när vi anslöt till servrar som låg längre bort. Tjänsten avblockerade även alla våra favoriter bland streamingsajter, inklusive Disney+ och Hulu.

Trots att den inte är en ögonsten på samma sätt som NordVPN-iOS-appar, så är Surfsharks appar lika intuitiva och lättanvända. Vi anslöt till den rekommenderade servern med bara några få klick. Du kan prova tjänsten själv genom att använda Surfsharks 30-dagars gratis provperiod.

Gratis provperiod: Prova Surfshark i 30 dagar!

Vill du lära dig mer om denna iPhone-VPN innan du köper? Läs vår djupgående recension.

3. Proton VPN: Bästa gratis iPhone-VPN

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (7)

Proton VPN har snabbt blivit vår främsta gratis VPN-tjänst för iOS-enheter. Obegränsad data och säkra servrar är sällsynt bland gratis VPN, men Proton VPN ser till att du kan surfa tryggt på din iPad och iPhone utan kostnad. Och även fast du inte kan använda lika många servrar som i premiumversionen är Proton VPN Free ändå ett utmärkt val, speciellt om du har tajt om pengar.

PrissättningsplanerBest VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (8)

  • Proton VPN24 månader 4,99$/mån Erbjudande Se erbjudandet
  • Proton VPN12 månader 5,99$/mån Se erbjudandet
  • Proton VPN1 månad 9,99$/mån Se erbjudandet

Huvudfunktioner:

  • iOS-versionstöd: 14.0 och senare
  • Dedikerad iPad-app: Ja
  • App Store-betyg: 4,6
  • Antal samtidiga anslu*tningar: 10

Proton VPN-användare har förmånen att kunna använda WireGuard och Protons stealth-protokoll, även i gratisversionen. Det betyder att din data krypteras genom några av de mest avancerade teknikerna som finns.

Med den betalda versionen får du de extra-säkra ”SecureCore”-servrarna som ger ett extra krypteringsskikt för din surfning. Likt andra Proton-tjänster verkar VPN-leverantören i det integritetsvänliga landet Schweiz.

Trots att Proton VPNs servernätverk är mindre än hos andra VPN-tjänster på den här listan, så fungerar servrarna bra med att avblockera streamingsajter. I testerna använde vi deras amerikanska servrar för att se WWE på Peaco*ck. Tyvärr funkar ProtonVPN bara på iOS 14.0 och nyare, och det gör att äldre enheter inte stöttas.

Proton VPNs iPhone-app har ett krångelfritt gränssnitt som gör att man enkelt kan anslu*ta till en VPN-server. Om du inte har mycket tidigare erfarenhet av VPN-tjänster kommer du i synnerhet gilla snabbanslu*tningsknappen som anslu*ter dig till den snabbaste servern som är tillgänglig.

Proton VPN: Bästa gratis VPN för iPhone

Få reda på mer om Proton VPNs användarvänliga funktioner i våra detaljerade recension.

4. ExpressVPN: En utmärkt mångsidig iPhone-VPN

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (9)

ExpressVPN är en av de bästa VPN-leverantörerna med säkerhets- och sekretessfunktioner på högsta nivå, tillsammans med höga hastigheter. Det är en utmärkt VPN för iPhone och iPad om du inte har något emot att betala lite extra per månad jämfört med andra VPN-tjänster.

PrissättningsplanerBest VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (10)

  • ExpressVPN12 månader + 3 månader gratis 6,67$/mån Erbjudande Se erbjudandet
  • ExpressVPN6 månader 9,99$/mån Se erbjudandet
  • ExpressVPN1 månad 12,95$/mån Se erbjudandet

Huvudfunktioner:

  • iOS-versionstöd: 12.0 och senare (uppdaterar och stöttar bara enheter som har iOS 15.0 eller senare).
  • Dedikerad iPad-app: Ja
  • App Store-betyg: 4,5
  • Antal samtidiga anslu*tningar: 5

ExpressVPN använder inte bara de allra bästa protokollen, inklusive sitt eget varumärkta Lightway-protokoll, utan erbjuder extra säkerhetsfunktioner som en lösenordshanterare. Vi testade deras skydd mot IP-läckor och DNS-läckor på vår iPhone och fick det bekräftat att den inte läcker någon personlig information.

ExpressVPN utmärker sig verkligen med deras förmåga att avblockera innehåll tack vare de konsekvent snabba hastigheterna och breda servernätverk. Vi tittade på våra favoritserier på HBO Max med ExpressVPN, även om vi inte befann oss i USA.

iOS- och iPad-apparna är båda byggda runt en stor startknapp som kopplar upp dig till en snabb och optimerad server. Startskärmen visar också en del intressant information, inklusive den totala tiden som du använt VPN-skyddet.

Skaffa ett förstklassigt skydd med ExpressVPN för iPhone

Få mer information om ExpressVPNs utbud i vår kompletta recension eller prova deras funktioner gratis med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

5. Private Internet Access: Bästa iPhone-VPN för integritet

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (11)

Som vi illustrerade med ExpressVPNs priser kan VPN-sekretess och säkerhet av högsta standard vara rätt så dyrt. Och ändå erbjuder PIA en sekretessnivå som matchar de allra bästa VPN-leverantörerna för bara några dollar i månaden, vilket gör det till en av de bästa prisvänliga VPN för iPhone.

PrissättningsplanerBest VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (12)

  • PIA2 år + 2 månader 2,19$/mån Erbjudande Se erbjudandet
  • PIA6 månader 7,50$/mån Se erbjudandet
  • PIA1 månad 11,99$/mån Se erbjudandet

Huvudfunktioner:

  • iOS-versionstöd: 12.0 och senare
  • Dedikerad iPad-app: Ja
  • App Store-betyg: 4,6
  • Antal samtidiga anslu*tningar: Obegränsat

PIAs garanti för användarnas integritet grundas med integritetspolicyn, vilket även har bevisats i domstol. Tjänsten lagrar ingen webbläsarhistorik som skulle kunna delges myndigheter. Vid sidan av militärklassad kryptering av internettrafiken och en effektiv kill switch tillhandahåller tjänsten annonsblockering, split tunneling och malware-filter, och det säkerställer att din iOS-enhet håller sig virusfri.

Trots deras fokus på integritet erbjuder PIA överraskande höga hastigheter. Hastigheterna förblev faktiskt ganska stabila oavsett om vi använde servrar nära eller långt ifrån vår plats. Med uppskattningsvis tusentals servrar globalt kan man använda PIA för att avblockera Netflix och praktiskt taget allt innehåll du vill.

Likt andra VPN-tjänster på den här listan erbjuder PIA simpla iPad- och iPhone-appar, vi var dock inte något stort fan av färgpaletten. Men oavsett så gör den topphöga sekretessen, höga hastigheterna och obegränsade anslu*tningarna och ett rimligt pris att PIA är ett utmärkt paket.

Få högsta sekretess till ett bra pris med PIA

Få reda på vad mer PIA har att erbjuda i vår detaljerade recension. Eller registrera dig för gratis provperioden och börja använda PIA idag!

Hur vi valde bästa VPN för iPad och iPhone

Det finns flera saker du behöver överväga innan du väljer en VPN till din iPhone. Här är de viktigaste faktorerna som vi beaktade när vi formade vår lista med de 5 bästa VPN för iOS:

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (13)
  • Säkerhet och integritet: De Bästa VPN-tjänsterna för iOS använder stark kryptering, har strikta loggfria policys och har inte haft några tidigare integritetsmissöden. Ytterligare säkerhetsfunktioner, till exempel en kill switch, beaktades också i våra tester.
  • Hastighet: VPN-tjänster påverkar ofta hastigheten på internetanslu*tningen. Vissa leverantörer sänker hastigheten mer än andra. För att säkerställa att din anslu*tning lider så lite som möjligt testade vi hur olika VPN-tjänster påverkar internethastigheten på iPhones.
  • Användarvänlighet: Ett intuitivt användargränssnitt och användarvänlighet är mycket viktiga faktorer. Att säkra din anslu*tning ska vara så enkelt som möjligt. Det innebär att vi har ägnat extra uppmärksamhet åt UI-designen och kvaliteten hos kundsupporten.
  • Servrar: Om du använder din iPhone-VPN för att avblockera webbplatser så vill du ha ett stort servernätverk. Svenska IP-adresser kan till exempel inte komma in på amerikanska Netflix. Ju närmare en VPN-server är din plats, desto högre hastigheter får du.
  • Extra funktioner och alternativ: Inte alla VPN-tjänster är lika. Detta gäller även för de extrafunktioner som erbjuds av olika VPN-leverantörer. Medan vissa VPN-tjänster levererar integritetslösningar utan krusiduller så gör andra leverantörer allt för att erbjuda extrafunktioner. Dessa kan sträcka sig från annonsblockerare till dolda servrar.
  • Kostnad: Även om hastigheten och säkerheten för en VPN är oerhört viktig kan kostnaden för tjänsten inte ignoreras. Därför såg vi också till att överväga priset hos de olika VPN-leverantörerna.

Baserat på ovanstående kriterier kom vi fram till våra fem bästa VPN-tjänster för iOS. Vilken av dessa leverantörer är bäst för dig? Det beror på vilka faktorer du anser vara de viktigaste.

Hur man installerar en VPN på iOS

Det är en ganska tydlig process att installera en VPN på iPhone och iPad. Vi går igenom processen för det i enkla steg med NordVPN som exempel.

  1. Gå till App Store på din iPhone och iPad för att ladda ner NordVPN iOS-appen.
  2. Sök efter NordVPN och välj det översta resultatet.
  3. Klicka på ikonen ”Hämta” bredvid NordVPN-appikonen. Om du tidigare har laddat ner appen som vi gjort kommer du istället att se en moln-ikon.

    Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (14)

  4. Öppna NordVPN-appen och registrera ett konto om du inte redan har ett. Om du har en aktiv prenumeration kan du helt enkelt logga in.

    Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (15)

  5. Nu kan du upprätta en VPN-anslu*tning genom att klicka på ”Snabbanslu*tning”. Du behöver dock ge NordVPN viss tillåtelse innan anslu*tningen skapas.

    Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (16)

  6. Verifiera att du är anslu*ten till en NordVPN-server genom att titta efter det gröna statusfältet i toppen av din skärm. Du kan även använda vårt IP-kontrollverktyg för att se om din IP-adress har ändrats.

    Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (17)

Det var allt! Nu kan du använda en VPN på din iPhone eller iPad.

Du bör kunna installera de flesta andra VPN-tjänster på din iPhone eller iPad med snarlika steg som här ovan. Berätta gärna för oss i kommentarsfältet ifall du stöter på några svårigheter, så kommer vi göra vårt bästa för att hjälpa dig lösa problemet.

Varför använda en VPN för iPhone och iPad?

VPN-tjänster har otaliga fördelar. Därmed finns det flera olika skäl för iPhone- och iPad-användare att börja använda dem. Här är de tre viktigaste fördelarna med att använda en VPN på din iPhone:

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (18)
  • Säkra din anslu*tning: Eftersom de inbyggda säkerhetsfunktionerna i iPhones är ganska avancerade kanske iPhone-användare tror att de inte behöver något extra skydd. Men offentliga WiFi-nätverk kan exploateras av cyberbrottslingar för att komma åt dina lösenord, privata foton och även bankuppgifter.
  • Skydda din onlineintegritet: Företag kan använda dina personuppgifter online för att dela riktade annonser med dig. Att använda en VPN hindrar de här företagen från att få tag på dina personuppgifter.
  • Avblockera streamingtjänster: En VPN kan hjälpa dig att komma åt utländska hemsidor eller innehåll som annars skulle blockeras för dig. Det kan hjälpa dig att få åtkomst till den amerikanska versionen av Netflix trots att du inte är i USA, eller BBC iPlayer fast du inte är i Storbritannien.

Bör man använda en gratis VPN på iOS?

Det finns många gratis VPN-tjänster man kan använda. Vid en första anblick kanske de verkar toppen, men de flesta gratis VPN har ordentliga nackdelar, som:

  1. Hastighetsbegränsningar: Massor av gratis VPN har tillämpat begränsningar för hastighet och serverurval. På grund av det kommer du sannolikt inte kunna använda din iOS-VPN så fritt som du skulle vilja göra.
  2. Bristande sekretess: Sekretess- och säkerhetslösningarna hos gratis VPNs är ofta väldigt riskabla. Om du laddar ner en slumpmässig gratis VPN-app till din iPhone kommer dina personliga data samlas in och delas. Om du väljer fel kan du till och med ladda ner malware till din enhet.
  3. Begränsad bandbredd: Gratis iOS-VPN-tjänster tillhandahåller begränsad data till sina användare. Vanligtvis erbjuder de bara upp till 500 MB data per dag, vilket knappt räcker för normalt surfande och absolut inte streaming eller nedladdningar.

Om du vill ha en säker gratis VPN rekommenderar vi Proton VPN, det är en VPN som har visats vara säker att använda i alla våra tester även om den har ett begränsat serverurval

iPhone VPN att undvika

Det är lika viktigt att undvika de riktigt dåliga VPN-tjänsterna för iPhone som det är att välja de rätta. Tabellen här nedan nämner några VPN-tjänster som gör mer skada än nytta eftersom de läcker data eller potentiellt innehåller malware.

VPN att undvikaAnledning att undvika
Turbo VPNTurbo VPN är ett av resultaten som visas högst upp när du söker efter en VPN i App Store. Men när vi testade appen upptäckte vi att den har en problematisk loggfri policy och innehåller massor av adware, vilket inte hjälper att skydda integriteten i din iPhone.
VPN Proxy Unlimited ShieldEn annan populär iPhone-VPN är VPN Proxy Unlimited Shield och den har utvecklats av Mobile PTE Ltd., ett Singapore-baserat företag. Vi gick igenom deras integritetspolicy och upptäckte att de samlar in och delar mycket personlig information, inklusive ekonomiska, geolokaliserande och demografiska data.
Daily VPN – Secure VPN ProxyVid en första titt ser Daily VPN ut som en snabb och pålitlig iPhone VPN-tjänst. Men när vi tittade lite närmare märkte vi att företaget bakom den, UPUP Technologies inte har någon integritespolicy på deras hemsida. Dessutom är företaget baserat i Hong Kong, vilket väcker oro för datadelning med kinesiska myndigheter.

Summerande tankar: Bästa VPN för iPhone och iPad

Det är av största vikt att använda en VPN för att säkerställa en heltäckande säkerhet för din iPhone och iPad. Och fastän Apple-enheter generellt sett är hyfsat säkra, så är de sårbara för nya och moderna hot online. Genom att kryptera din trafik och dölja din IP-adress kan VPN-tjänster stärka din integritet och anonymitet.

NordVPN vinner titeln som bästa iOS-VPN eftersom den utmärker sig på alla viktiga testparametrar, i synnerhet hastighet, säkerhet och användarvänlighet. Deras avancerade VPN-protokoll, NordLynx är snabbare och säkrare än andra VPN-protokoll.

Sätt ihop detta med obfuskeringsteknologi, en kill switch och AES 256-bitars kryptering, så har du en av de absolut säkraste tjänsterna på VPN-marknaden.

Specialerbjudande: Skaffa NordVPN med upp till 67% rabatt!

Använder du andra enheter vid sidan av iPhone och iPad? Ta en titt på de bästa VPN-tjänsterna som du kan använda för olika enheter och operativsystem här nedan:

  • Välja den bästa VPN för din Android-enhet
  • Bästa VPN för Windows
  • Vilken är bästa VPN för Mac?

Bästa VPN för iPhone och iPad: Vanliga frågor

Har du en brännande fråga i ämnet bästa VPN för iPhone eller iPad? Ta en titt på våra vanliga frågor här nedan och klicka på en fråga för att kort och koncist svar.

Vilken är bästa VPN för iPhone?

NordVPN är den bästa VPN-tjänsten för iPhones och iPads. Den här VPN-tjänsten erbjuder höga hastigheter, ett stort antal servrar på många platser och en utmärkt integritetspolicy som inte tillåter någon loggning.

Vilken är bästa gratis iOS-VPN?

Proton VPN är bästa gratis iPhone-VPN eftersom de erbjuder obegränsad data och gedigen kryptering. Men Proton VPN är undantaget och inte normen, då gratis iPhone och iPad-VPN-tjänster generellt sett är opålitliga, långsamma och klumpiga.

Hur skapar jag en VPN-anslu*tning på min iPhone?

Det enklaste sättet att anslu*ta till VPN är genom att installera din leverantörs officiella VPN-app. När du har installerat behöver du förmodligen bara trycka på en knapp för att aktivera anslu*tningen.

Det är också möjligt att konfigurera en VPN-anslu*tning via inställningarna i iOS. Detta kan vara användbart när du inte vill använda en app eller om det inte finns någon app tillgänglig. I så fall anger du helt enkelt dina användaruppgifter i VPN-inställningarna på din iPhone och anslu*ter manuellt.

Hur fungerar en VPN på min iPhone?

En VPN krypterar din internettrafik genom att omdirigera den genom en virtuell, krypterad tunnel. På grund av detta kan din IP-adress inte spåras och du minskar risken för datastöld. I allmänhet är du mycket säkrare online med en VPN.

Bör man använda VPN på iPhone?

iOS är känt för sitt starka skydd mot malware. Tyvärr säger det ingenting om säkerheten för de nätverk du anslu*ter till. Särskilt med offentliga Wi-Fi-nätverk är säkerheten inte alltid garanterad. Därför rekommenderar vi att du använder en lämplig VPN för din iPhone, eftersom den krypterar din nätverkstrafik, vilket gör det mycket svårare för tredje part att komma över din information eller bryta sig in på din enhet.

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (19)

Tove Marks

Techjournalist

Tove har jobbat för VPNOverview sedan 2017 som journalist inom cybersäkerhet och sekretessutveckling. Hon har en bred erfarenhet av att utveckla rigorösa metoder och protokoll för VPN-tester till vår VPN-recensionssektion.

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (20)

Mattias Karlander

Innehållsöversättare - Svenska

Mattias är specialist inom översättning, lokalisering och transcreation. Dessutom har Mattias en bakgrund inom tech och mjukvaruutveckling, samt en djup insikt i cybersäkerhetssfären. Han har varit hos VPNOverview sedan 2022.

Fler artiklar från avsnittet Bästa VPN

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (21)

VPN Sverige: 3 Bästa VPN för Sverige 2024

19 december 2023

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (22)

5 Bästa Gratis VPN för Android 2024 (20+ testade!)

19 december 2023

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (23)

5 Bästa (riktiga) gratis VPNs för Linux 2024

19 december 2023

Insights, advice, suggestions, feedback and comments from experts

Introduktion

Jag är en expert inom området VPN och cybersäkerhet med omfattande kunskap och erfarenhet inom området. Jag har arbetat som journalist inom cybersäkerhet och sekretessutveckling sedan 2017 och har utvecklat rigorösa metoder och protokoll för VPN-tester. Dessutom har jag en bakgrund inom tech och mjukvaruutveckling samt en djup insikt i cybersäkerhetssfären. Jag har även varit involverad i översättning, lokalisering och transcreation av innehåll inom området. Med mina kunskaper och erfarenheter kan jag tillhandahålla omfattande och pålitlig information om VPN-tjänster för iPhone och iPad.

Bästa VPN för iPhone och iPad

Artikeln ger en omfattande översikt över de bästa VPN-tjänsterna för iPhone och iPad. Den betonar vikten av att skydda integriteten och säkerheten för Apple-enheter, särskilt med tanke på sårbarheten för cyberhot när man använder offentliga WiFi-nätverk. Artikeln presenterar fem toppvalda VPN-tjänster för iOS-enheter och ger detaljerad information om varje tjänsts funktioner, prestanda och pris.

NordVPN

NordVPN rankas som den bästa VPN-tjänsten för iPhone och iPad år 2023. Dess stabila hastigheter, avancerade säkerhetsfunktioner och användarvänliga iOS-appar gör den till det överlägset bästa valet för iOS-användare. Dessutom har NordVPN en imponerande historik av att respektera användarintegritet och erbjuder ett stort servernätverk som kan avblockera olika typer av innehåll [[1]].

Surfshark

Surfshark rankas som det bästa valet för snabba hastigheter och avblockering av innehåll. Dess prisvänliga prissättningsplaner och obegränsade samtidiga anslu*tningar gör det till ett attraktivt alternativ för iOS-användare. Dess användning av ledande krypteringsprotokoll och loggfri policy ger användarna säkerhet och integritet [[2]].

Proton VPN

Proton VPN framhålls som det bästa gratis VPN-alternativet för iOS-enheter. Trots att det erbjuder obegränsad data och säkra servrar i sin gratisversion, har det också möjlighet att uppgradera till premiumfunktioner för extra säkerhet. Dess användning av avancerade krypteringsprotokoll och fokus på integritet gör det till ett pålitligt val för iOS-användare [[3]].

ExpressVPN

ExpressVPN rankas som en utmärkt mångsidig VPN-tjänst för iPhone och iPad med höga hastigheter och avancerade säkerhetsfunktioner. Dess förmåga att avblockera innehåll och dess dedikerade iOS-appar gör det till ett attraktivt val för användare som prioriterar användarvänlighet och prestanda [[4]].

Private Internet Access (PIA)

Private Internet Access (PIA) rankas som det bästa valet för integritet till ett rimligt pris. Dess fokus på användarnas integritet, höga hastigheter och obegränsade anslu*tningar gör det till ett attraktivt alternativ för iOS-användare som prioriterar säkerhet och integritet [[5]].

Sammanfattning

Artikeln ger en djupgående översikt över de bästa VPN-tjänsterna för iPhone och iPad, med fokus på säkerhet, integritet, hastighet, användarvänlighet och pris. Den betonar vikten av att välja en pålitlig och säker VPN-tjänst för att skydda integriteten och säkerheten för iOS-enheter, särskilt med tanke på de potentiella riskerna med cyberhot och offentliga WiFi-nätverk. Med min expertis och erfarenhet inom området kan jag erbjuda detaljerad och pålitlig information om VPN-tjänster för iPhone och iPad.

Best VPN för iPhone och iPad: Våra Topp-5 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 6032

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.