7 beste praktijken voor e-mailontwerp voor 2022 (2024)

We hebben een lijst samengesteld met onze favoriete best practices voor e-mailontwerp om u te helpen het openingspercentage te verhogen, conversies te stimuleren en uw klantenbestand in 2023 te laten groeien.

Onderzoek toont aandat er in 2019 dagelijks wereldwijd ongeveer 294 miljard e-mails werden verzonden. Verwacht wordt dat dit cijfer in 2023 de 347 miljard zal bereiken.

Toch blijven veel van deze e-mails ongelezen, of erger nog: ongeopend. Ze worden gemarkeerd als spam, verwijderd of volledig genegeerd.

Daarom is een goed ontworpen, aantrekkelijke e-mail essentieel om betrokkenheid en conversies te stimuleren. Vanaf het moment dat er een e-mail in de inbox van uw lezer verschijnt, wilt u dat ze zich gedwongen voelen om door te klikken, zelfs na slechts één blik. Prachtig ontworpen en informatieve e-mails resulteren in een grotere ROI en minder afmeldingen.

Om het meeste uit deze best practices te halen, volgt u mee in uw Brevo-account en maakt u uw eigen verbluffende e-mailinhoud. Heeft u nog geen account? Maak er vandaag nog een!

Maak nu mijn gratis Brevo-account aan >>

Het gratis abonnement van Brevo omvat toegang tot meer dan 40 e-mailsjablonen, onbeperkte contactopslag, automatiseringsfuncties voor e-mailmarketing en meer.

1. Beheers de basisbeginselen van uw e-mailmarketing

De eerste indruk is van groot belang in de marketingwereld, en uw e-mails vormen hierop geen uitzondering.

U kunt alle tijd van de wereld besteden aan het maken van overtuigende e-mailteksten, maar als de inhoud van uw envelop niet klopt, is het onwaarschijnlijk dat uw doelgroep er veel bij zal betrekken. (Dat betekent lage klikfrequenties.)

De inhoud van uw envelop bestaat uit drie belangrijke elementen: naam van de afzender, onderwerpregel en preheader. Dit zijn de basisfundamenten van effectieve e-mailmarketing. Zonder hen heeft uw lichaamskopie geen enkele kans om stand te houden.

7 Email Design Best Practices for 2022 (1)

Naam afzender

We overwegenNaam afzenderals onderdeel van e-mailontwerp. Het is een enorm invloedrijke factor als het gaat om open rates en is misschien wel belangrijker dan je onderwerpregel. Waarom? Omdat het onlosmakelijk verbonden is met vertrouwen.

De eerste onbewuste vraag die lezers zichzelf stellen bij het scannen van hun inbox is: ‘Is dit echt?’ Uw contacten kijken doorgaans eerst naar de naam van de afzender om te bepalen of de e-mail spam is.

De beste manier om de betrouwbaarheid en merkherkenning te versterken, is door uw merknaam op te nemen in uw afzendernaam.

Dit kan inhouden dat u kiest voor een eigen bedrijfsnaam, of dat u deze personaliseert met de voornaam van een medewerker, bijvoorbeeld ‘Sarah bij Brevo’. Het toevoegen van een naam kan een effectieve manier zijn om uw lezers op een persoonlijker niveau te betrekken.

Veel grotere bedrijven gebruiken een aparte afzendernaam om afdelingen, producten, diensten of soorten e-mails te onderscheiden en zo belangrijke informatie over het bericht zelf te onthullen, bijvoorbeeld ‘Brevo News’ of ‘Brevo Automation’.

Het allerbelangrijkste is om ervoor te zorgen dat uw afzendernaam een ​​echte naam weergeeft, of dit nu de bedrijfsnaam of de naam van een werknemer is – en niet slechts eene-mailadres.

Onderwerpregel

Probeer uw onderwerpregel relatief kort te maken (om te voorkomen dat deze wordt afgekapt), maar zo informatief mogelijk om de aandacht van uw lezer te trekken. Dit betekent dat u vooraf de belangrijkste informatie die u wilt communiceren, benadrukt. Gebruikers hebben de neiging om slechts een blik te werpen op de onderwerpregel, dus u moet hun aandacht trekken met de eerste paar woorden!

Op basis van de tekenlimieten die door verschillende e-mailproviders zijn ingesteld, probeert u de onderwerpregel van uw e-mail te beperken tot 50 tekens of minder. Houd er bovendien rekening mee dat gebruikers van mobiele apparaten mogelijk nog minder van de boodschap te zien krijgen.

TIP:Overdrijf het niet met overmatig hoofdlettergebruik, speciale tekens of interpunctie. Dit soort berichten brengt niet alleen uw reputatie in gevaar, maar uw e-mail kan ook als spam worden geclassificeerd.

A/B-testen van de onderwerpregel van e-mails is een handige Brevo-functie waarmee u de openingspercentages van uw e-mails drastisch kunt verbeteren. Dit is uw kans om uw prospect te verleiden om te openen en te klikken, dus verspil deze niet: gebruik gegevens om te bepalen welke onderwerpregel het beste werkt!

Bekijk enkele van onze andere inhoud over het schrijven van deperfecte onderwerpregel:

 • 100 onderwerpregels voor back-to-school-e-mails die de verkoop stimuleren
 • 100 onderwerpregels voor e-mails voor Valentijnsdag om uw publiek te laten zwijmelen

Tekst vooraf

Voorkoptekst is het korte tekstfragment dat onmiddellijk volgt op de onderwerpregel wanneer u een e-mail in de inbox bekijkt. Preheaders voegen waardevolle context toe aan uw onderwerpregel en kunnen ook uw openingspercentages verhogen.

Uw onderwerpregel en preheadertekst moeten samenwerken om uw lezers een verhaal te vertellen. Als u het niet aanpast, wordt het gelezen als de tekst die voor het eerst in uw e-mail verschijnt, wat mogelijk het geval is'Bekijk deze email in je browser'. Dat zou toch geen geweldige eerste indruk geven, toch? Ga personaliseren!

Verder lezen:5 eenvoudige antwoorden op veelgestelde vragen over e-mailvoorbeeldteksten

2. Ontwerp uw e-mails met behulp van visuele hiërarchie

Als consumenten hebben we de neiging om voorspelbare patronen te volgen als we met inhoud omgaan. Visuele hiërarchie is een krachtige best practice voor e-mailontwerp die marketeers in e-mails kunnen gebruiken om deze tendensen te exploiteren.

Door gebruik te maken van visuele hiërarchie kan uw e-mailinhoud niet alleen gemakkelijk worden gescand en begrepen, maar wordt uw lezer ook naar de belangrijkste elementen van uw e-mail geleid.

Laten we eens kijken naar twee e-maillay-outs die gebruik maken van visuele hiërarchie...

E-mailindelingen

Eerst deZ-patroonis een effectieve manier om abonnees al uw e-mailinhoud te laten lezen. (Of in ieder geval meer dan ze anders zouden doen.) Deze strategie speelt in op patronen van oogbewegingen. Als we van links naar rechts lezen, hebben we de neiging om vooruit te springen als we met inhoud bezig zijn.

Als marketeers kunnen we op deze tendens inspelen door bijzonder opvallende inhoud door de hele tekst te verspreiden. Op deze manier is de kans kleiner dat lezers zich halverwege vervelen.

7 Email Design Best Practices for 2022 (2)

Visuele hiërarchie met Z-patroon (Bron)

Ten tweede, deomgekeerde piramidee-maillay-out is een andere strategie om te overwegen. Zoals u in het onderstaande voorbeeld zult zien, werkt deze lay-out door de aandacht van de lezers grotendeels bovenaan de e-mail te trekken voordat ze hun focus beperken tot een call-to-action, productfunctie of wat dan ook het primaire doel van uw e-mail is.

7 Email Design Best Practices for 2022 (3)

Omgekeerde piramide visuele hiërarchie (Bron)

Welke lay-out u ook kiest, uw inhoud moet zo zijn ingericht dat hij een verhaal vertelt dat uw lezer naar de actie leidt die u wilt dat hij of zij onderneemt. E-mailontwerpaspecten zoals plaatsing, grootte, kleur, contrast enlettertypenspelen allemaal een belangrijke rol bij het vaststellen van visuele hiërarchie.

Optimaliseer uw CTA’s

Dit is een goed moment om te praten over het optimaliseren van uwCTA's. Zoals je in de bovenstaande voorbeelden hebt gezien, zijn er CTA-knoppen strategisch geplaatst in overeenstemming met de e-mailindeling.

Deze strategie helpt de klikfrequenties te verhogen. Uw inhoud figuurlijk weergevenwijzen naareen oproep tot actie is hetzelfde als uw contacten een zacht duwtje geven.

Ook moet de tekst op uw CTA-knoppen specifiek en to the point zijn. Als u een nieuwe productlijn promoot, kunt u iets schrijven als: 'Ontdek onze nieuwe collectie'. Als je net een promotie hebt gelanceerd, probeer dan iets in de trant van ‘Bespaar 20% op schoenen’.

Zinnen als ‘lees meer’ of ‘leer meer’ zijn beter geschikt voor CTA’s op een lager niveau.

Enkele laatste tips over de lay-out van e-mail:

Hier zijn enkele aanvullende factoren waarmee u rekening moet houden bij het in kaart brengen van uw inhoud:

 • Mensen hebben de neiging meer waarde te hechten aan objecten die groter zijn, dus overweeg om de belangrijkste informatie weer te geven als grotere blokken, in grotere lettertypen of in zwaardere gewichten.
 • Elementen hoger op de pagina worden ook als belangrijker ervaren, dus begin uw e-mail met de belangrijkste informatie.
 • Contrast is essentieel, vooral voor lezers die uw e-mail scannen. Belangrijke elementen, zoals uw call-to-action, moeten over het algemeen opvallen tussen de rest van de e-mail.
 • Door secties te scheiden met witruimte, kan de lezer begrijpen waar het ene element eindigt en het volgende begint. Dit helpt om informatie op een duidelijke, georganiseerde en aantrekkelijke manier over te brengen.

OPMERKINGEen goede e-maillay-out is ook van cruciaal belang voor de toegankelijkheid. Het is belangrijk om uw e-mail gemakkelijk leesbaar te maken voor alle contacten, ook voor mensen met een visuele beperking. Vergeet niet om beschrijvende alt-tekst toe te voegen aan afbeeldingen en zorg ervoor dat de achtergrondkleur van uw e-mails het lezen vergemakkelijkt.

3. Gebruik een e-mailsjabloon

Voor degenen onder ons die geen experts zijn in grafisch ontwerp, via een e-mailnieuwsbrief sjabloonis een geweldige manier om aan de slag te gaan met het maken van prachtige e-mails.

E-mailsjablonen helpen uw inhoud een professioneel ogende structuur te geven en het ontwerpproces te versnellen.

Zorg er ook voor dat u responsieve e-mailsjablonen gebruikt. Dit betekent sjablonen die de inhoudslay-out automatisch converteren zodat deze zichtbaar is op desktops, tablets en mobiele apparaten.

Uw e-mailmarketingtool moet een soort drag-and-drop-editor hebben. Hierdoor kunt u inhoud maken zonder dat u HTML of code hoeft te kennen. Nadat u een sjabloon heeft geselecteerd, hoeft u alleen maar de ontwerpelementen naar wens te herschikken en de e-mailkopie toe te voegen.

Merkimago

Om het meeste uit een sjabloon te halen, moet u iets verder gaan dan het vervangen van de tijdelijke aanduiding tekst bij uw exemplaar. Sjablonen vormen een uitstekende basis voor effectief e-mailontwerp. Maar bovenal bieden ze een kans om uw merkimago te laten schijnen.

Voel u niet verplicht om u aan de ontwerpkenmerken van een sjabloon te houden. We raden u zelfs aan alles te veranderen dat niet consistent is met uw merkimago, zoals bijvoorbeeld de achtergrondkleur of de lettertypen!

Om een ​​gevoel van betrouwbaarheid en vertrouwen bij uw publiek op te bouwen, moeten uw e-mailcampagnes consistent zijn qua ontwerp. Dit betekent dat u zich moet houden aan een kleurenschema, lettertype, kopstructuur en een consistente e-mailvoettekst.

Het ontwerp van e-mailmarketing hoeft niet alleen voor de grote jongens te zijn. Bedrijven van elke omvang kunnen een merkimago creëren voor hun e-mailcampagnes. Voor inspiratie, kijk opKoelers.co. Op hun site kun je experimenteren met verschillende kleurenpaletten. Perfect om jouw merkkleuren te ontdekken!

4. Voeg afbeeldingen toe waar ze waarde toevoegen

Een andere best practice voor e-mailontwerp is het gebruik vanafbeeldingenwaar ze waarde toevoegen.

Nu komt u misschien in de verleiding om uw e-mailcampagnes te overspoelen met al uw nieuwste productfoto's. Hoewel foto's een geweldige manier zijn om uw e-mailbericht op te splitsen en uw inhoud wat gemakkelijker te verteren te maken, is er iets waar u rekening mee moet houden.

Plaats uzelf hier in de schoenen van de e-mailontvanger. Het verzenden van e-mails met te veel foto's, infographics of illustraties kan tot een aantal scenario's leiden:

 • Het laden van e-mails duurt lang;
 • Problemen bij het weergeven van de inhoud;
 • Een vage en ongerichte boodschap aan uw publiek.

Om deze valkuilen te vermijden, moet u zich altijd afvragen welke waarde een afbeelding aan uw inhoud toevoegt.

Het toevoegen van een paar hoogwaardige foto's van uw producten, het in de spotlight zetten van een teamlid en het gebruik van een verklarende infographic zijn doorgaans goede manieren om afbeeldingen in uw e-mailcampagnes op te nemen.

Stockafbeeldingen of buitensporig grote bestanden zijn daarentegen geweldige manieren om uw lezers op de afmeldlink te laten klikken.

Op zoek naar meer inhoud over e-mailmarketingcampagnes en nieuwsbriefontwerp?

 • 8 ontwerptips voor nieuwsbrieven om de betrokkenheid te vergroten
 • 7 Best Practices voor de nieuwsbrief om de betrokkenheid van het publiek te vergroten
 • De checklist voor e-mailmarketing: 25 stappen voor een succesvolle e-mailcampagne

5. Gebruik interactieve inhoud in uw e-mailontwerp

Interactief e-mailontwerp is een krachtige manier om de betrokkenheid te vergroten door abonnees in staat te stellen met inhoud te communiceren zonder ooit uw e-mail te verlaten.

Interactieve elementen creëren een soort game-ervaring binnen de e-mail die niet alleen de drempels voor betrokkenheid vermindert, maar ook een betere gebruikerservaring biedt, omdat abonnees met inhoud kunnen communiceren zonder de noodzaak om links te volgen of door te klikken naar uw site. Dit is de sleutel tot het genereren van klikken met een hoge intentie in uw e-mail.

Bekijk dit voorbeeld van een ingebedde enquête in een e-mail van Bellroy:

7 Email Design Best Practices for 2022 (4)

Hier zijn enkele spannende interactieve e-mailelementen waarmee u in 2023 rekening moet houden:

 • Geanimeerde knoppen en call-to-actions
 • Hamburgermenu'sen zoekopties
 • Productcarrousels
 • Rollover-effecten om producten en aanbiedingen onder de aandacht te brengen
 • Aanbieding onthult
 • Accordeonfuncties om uw e-mails compacter te maken
 • Add-to-cart-functionaliteit
 • Enquêtes, enquêtes en door gebruikers gegenereerde interactieve inhoud

Natuurlijk heb je vaardigheden nodig in HTML enCSSom dergelijke interactieve inhoud in uw e-mails te kunnen insluiten met behulp van een e-maileditor.

OPMERKINGHoud er bij het ontwerpen van interactieve elementen rekening mee dat niet alle e-mailclients deze correct weergeven. Mogelijk moet u segmenten maken voor e-mailclients (Gmail, Apple Mail, enz.) om een ​​optimale gebruikerservaring te garanderen.

6. Gebruik door gebruikers gegenereerde inhoud in uw e-mailontwerp

DeEdelman Trust Barometer-rapport 2021ontdekte dat 68% van de consumenten zegt dat het vertrouwen in merken vandaag de dag belangrijker is dan ooit tevoren.

Vaker wel dan niet vertrouwen mensen op aanbevelingen van collega’s boven merken. Dus waarom laat u uw klanten niet inspraak hebben in uw e-mailinhoud?

Wat is door gebruikers gegenereerde inhoud?

Door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC) is elk stukje inhoud dat door de eindgebruiker is gemaakt. Dit omvat productrecensies, feedback van klanten, foto's en posts op sociale media.

Het opnemen van deze elementen in uw e-mail is een effectieve manier om gebruik te maken van sociaal bewijs en de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van uw merk te versterken. Door echte mensen onder de aandacht te brengen, ontstaat er een tweerichtingsdialoog in uw e-mails, waardoor uw merk menselijker wordt.

Door middel van vakkundige targeting en segmentatie kunnen marketeers de UGC-ervaring stroomlijnen door gepersonaliseerde inhoud te leveren, zoals recensies of Instagram-posts, op basis van de interesses en het gedrag van e-mailabonnees.

Het opnemen van relevante aanbevelingen van kopers tijdens het e-mailtraject is een krachtige methode om conversies te stimuleren. Hier is een voorbeeld ervan in actie:

7 Email Design Best Practices for 2022 (5)

Door gebruikers gegenereerde e-mailinhoud (Bron)

7. Wees persoonlijk met dynamische inhoud

Naarmate we 2023 naderen, kun je verwachten steeds minder te horen over B2B- en B2C-marketing en meer over H2H – mens-tot-menselijke marketing.

Een van de grootste trends die we zien op het gebied van e-mailontwerp is een verschuiving van de generieke één-op-veel-aanpak ten gunste van gepersonaliseerde één-op-één-e-mails op basis van klantgedrag.

Functies zoalse-mailautomatisering,voorsprong scoren, EnsegmentatieDit betekent dat het maken van inhoud als nooit tevoren op het individu kan worden afgestemd, wat resulteert in het meest dynamische, innovatieve en voor abonnees relevante e-mailontwerp tot nu toe.

Bovendien,e-mail personalisatiegaat zelfs verder dan het gebruik van de voornamen van contactpersonen in de begroeting. We hebben het over het dynamisch veranderen van hele delen van de inhoud op basis van de interesses en het gedrag van een gebruiker, zoalsgepersonaliseerde productaanbevelingen, aanbiedingen,e-mails over verlaten winkelwagens,Enklantonderzoeken.

Kijk eens naar dit voorbeeld van een Brevo-klant. Het bevat een live afteltimer voorafgaand aan een evenement. Animaties als deze creëren een gevoel van urgentie en zorgen ervoor dat degenen die twijfelen over het kopen van een kaartje zich ertoe verbinden.

7 Email Design Best Practices for 2022 (6)

Afteltimervoorbeeld uit deEigenaardigheden en curiosa Expo

Hier is een voorbeeld van Barnes and Noble met gepersonaliseerde boekaanbevelingen.

7 Email Design Best Practices for 2022 (7)

Gepersonaliseerde productaanbevelingen (Bron)

We zullen steeds vaker e-mail ziennieuwsbrief ontwerpgecentreerd rond hoofdsjablonen die kunnen worden aangepast met relevante, gepersonaliseerde inhoud.

Wil je zien waar we het over hebben? Lees dit artikel op 12Voorbeelden van e-mailnieuwsbrieven!

Gebruik deze best practices voor e-mailontwerp met Brevo

E-mailontwerptrends zullen, net als alle digitale marketingtrends, komen en gaan. Het is gemakkelijk om aan het nieuwste glimmende ding te werken, om vervolgens te ontdekken dat het weer een vluchtige rage was!

Daarom is het belangrijk om gefocust te blijven op de eindgebruiker, zodat je inspanningen gericht blijven op wat het belangrijkst is: vertrouwen, personalisatie en moeiteloze gebruikerservaring zullen altijd de kern vormen van geweldig e-mailontwerp.

Begin met het ontwerpen van verbluffende e-mails met Brevo

Ontdek onze gebruiksvriendelijke e-maileditor via slepen en neerzetten en maak in een mum van tijd prachtige e-mails. Een gratis Brevo-account geeft u ook toegang tot een uitgebreide sjabloongalerij, onbeperkte contactopslag en tot 9000 e-mails per maand.

Open nu mijn gratis Brevo-account >>

7 beste praktijken voor e-mailontwerp voor 2022 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6196

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.