40 Kerstdecoratie-ideeën voor de woonkamer om uw huis te transformeren voor de feestdagen (2023)

Ontvang de Ideal Home-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief voor stijl- en decorinspiratie, huismake-overs, projectadvies en meer.

Bedankt voor uw aanmelding bij Ideal Home. U ontvangt binnenkort een verificatie-e-mail.

Er was een probleem. Vernieuw de pagina en probeer het opnieuw.

Onze woonkamers zijn tijdens de feestdagen meestal het middelpunt van de meeste huizen, dus als u daar naar op zoek bentIdeeën voor kerstdecoratieOm er zeker van te zijn dat het er tijdens de feestdagen op zijn best uitziet, kun je er zeker van zijn dat we alle inspiratie hebben die je nodig hebt.

Het is tenslotte de kamer waar je kerstboom staat, waar je gezellig voor de zoveelste keer naar Love Eigenlijk kijkt en waar je na een hap kaas te veel op de bank neerploft. Het creëren van het perfecte kerstdecoratie-idee voor de woonkamer is niet alleen een leuke middag voor het hele gezin, maar geeft je ook de ruimte om het hele seizoen in de vakantiestemming te blijven.

Kerstdecoratie-ideeën voor de woonkamer

Of het nu gaat om het ontwerpen van een gedurfd kleurenschema, passend bij uw woonkamerIdeeën voor kerstdecoratiein de rest van je huis, of door simpelweg subtiele accenten aan de planken toe te voegen, er is een manier om je woonkamer net zo uitnodigend te maken als de grot van de Kerstman.

Geef uw huis deze feestdagen wat feestelijke flair met onze prachtige kerstdecoratie-ideeën voor de woonkamer, zodat u de perfecte manier kunt vinden om uw lounge met deze Noël te versieren.

1. Kies voor verfijnde neutrale kleuren

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (1)

(Afbeelding tegoed: Future Plc/Dominic Blackmore)

Niets zegt meer over Kerstmis dan glinsterend goud en glinsterend zilver, die allebei prachtig samengaan met een neutraal kleurenschema. Verwissel de kussens van de bank en vervang ze door versieringen en kralen, allemaal in gepolijste tinten tin en roségoud.

Als het aankomt opKerstboom ideeënKies een matte kerel en voeg versieringen toe van ijzig roze en gedempt goud, genesteld tussen stukken warm wit kerstlicht.

Maak een eenvoudig middelpunt voor je salontafel door extra kerstballen en decoraties neer te zetten in een grote kom met kwikeffect, en zet theelichtjes in glazen potten ernaast.

2. Mollig voor pauw

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (2)

(Afbeelding tegoed: Future Plc/Dominic Blackmore)

Voor een luxe look die de schijnwerpers niet schuwt, kies je voor tinten kobaltblauw, groenblauw en diep marineblauw, gecombineerd met veel helder goud. Versier de boom met versierde kerstballen in dezelfde tinten en versier je ruimte met kaarsen in alle soorten en maten.

Elegante taps toelopende kaarsen langs een schoorsteenmantel werpen fonkelend kaarslicht op glinsterende decoraties, terwijl bijzettafels met spiegelblad ook een gevoel van luxe creëren.

3. Voeg impact toe met kleuraccenten

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (3)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC)

Een van de vele mooie dingen aan decoreren voor Kerstmis is dat er echt voor iedereen een thema is. Sommige mensen houden ervan om alles uit de kast te halen, terwijl anderen de voorkeur geven aan een iets subtielere aanpak. De meesten van ons bevinden zich waarschijnlijk ergens in het midden, en er zijn zoveel manieren om de middenweg te bewandelen zonder in te boeten aan stijl.

Als je een wit kleurenschema hebt, zullen een paar zorgvuldig overwogen kleuraccenten het verschil maken bij het creëren van het perfecte kerstwoonkamerdecor. Kies groter dan gemiddelde kersenrode kerstballen om de boom te accentueren en gaten op te vullen met witte of heldere decoraties.

Volg de rode door naar deKerstmanteldecor.Of kies er zelfs voor om je cadeaus af te werken met een rood lint. Door simpelweg elders groene bladeren toe te voegen, heb je eenvoudig een perfect kerstschema gerealiseerd zonder de hele kamer opnieuw te hoeven doen.

4. Gebruik vormen voor samenhang

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (4)

(Afbeelding tegoed: Lights4Fun)

Er zijn zoveel manieren om samenhang in een ruimte te creëren, maar de belangrijkste drie zijn kleur, textuur en vorm. Ook de eerste zijn redelijk verhelderend, maar de vorm kan moeilijker in een schema te verwerken zijn. Behalve dan met Kerstmis.

Kies je favoriete feestelijke vorm - sterren zijn onze keuze, en herhaal dit over verschillende elementen van je kerstwoonkamerdecor. Denk aan wandkleden, boomtoppers, ornamenten en verpakkingsmateriaal. Sommige van debeste kerstverlichtingzijn ook verkrijgbaar in verschillende feestelijke vormen. Wij zijn vooral dol op deOsby Star Light Trio, £ 39,99, Lights4Fun.

5. Versier van top tot teen

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (5)

(Afbeelding tegoed: Dunelm)

Het creëren van uw kerstwoonkamerdecoratie is een van de weinige mogelijkheden die u echt moet benutten. Haal het meeste uit het plezier door te decoreren vanaf de vloer tot aan het plafond.

Plaats grotere decoraties die u anders misschien zou gebruiken op planken op de vloer, afwisselend en variërend in hoogte om interesse te creëren. Trek de blik naar boven door een slinger over de bovenkant en langs de zijkanten van het raamkozijn te draperen, in plaats van over de traditionele schoorsteenmantel. Maak de look ten slotte af door statement-decoraties aan het plafond te hangen.

Ik blijf bij papieren opties, zoals deze prachtigeHangende papieren decoraties, £ 15, bij Dunelm, dat voorzichtig kan worden bevestigd zonder schade met behulp van washi-tape of lichte commandohaken, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over vallende decs of afbrokkelende verf. Perfect voorIdeeën voor wanddecoratie voor Kerstmiseen seizoensverklaring af te leggen.

6. Zorg voor een huiskamerdisco

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (6)

(Afbeelding tegoed: John Lewis & Partners)

Breng disco naar uw voorkamer om het decor te creërenIdeeën voor kerstfeestjesvoor het organiseren van de beste feestelijke soirées. Er zijn twee belangrijke manieren waarop u dit kunt bereiken. Ten eerste kun je op elke plek kiezen voor een all-over, spiegelbolachtige, met glitters beladen look.

Aan de andere kant, door al je feestmagie simpelweg aan de boom te hangen, zul je niet overweldigd raken of het thema te snel beu worden. Bovendien zal het meer impact hebben naarmate het het brandpunt wordt. Makkelijker en levert het meeste op. Winnen.

Bij het maken van dit soort kerstboom lijkt het misschien alsof alles overal aanwezig is, maar als je beter kijkt, zul je zien dat een paar eenvoudige trucjes ervoor zorgen dat hij chic blijft.

'Ik raad aan om warme lampen rond de stam van de boom te wikkelen, zodat er een prachtige gloed ontstaat', adviseert Jason Billings-Cray, Christmas Buyer bijJohn Lewis & Partners. 'Dan zorgen extra lampjes rond de buitenkant van de boom voor sprankeling en helpen alle prachtige kerstballen te verlichten.'

'Een goede vuistregel voor een uitgebalanceerde boom bij het toevoegen van kerstballen is om met ongeveer zes dezelfde decoraties te werken en ze zigzaggend door de boom te beginnen, beginnend met vlaktes en dan in de meer decoratieve stukken te werken en je favorieten als laatste in je ooglijn te houden, ' voegt Jason eraan toe. 'Clips, stengels en ongewone vormen zijn een geweldige manier om je boom textuur en interesse te geven.'

7. Houd het samenhangend

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (7)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC)

Wees gemakkelijk voor jezelf als je nadenkt over de inrichting van je kerstwoonkamer. Het is niet nodig om al het niet-feestelijke neer te halen, of het allemaal achter kerstverlichting en klimop in overvloed te verbergen. Zoek in plaats daarvan schoonheid in het eclecticisme.

In plaats van je favoriete stukken op je boekenplanken te verplaatsen, kun je gewoon mooie kerstextra's toevoegen. Om van de verschillen te genieten zonder al te veel botsingen, kun je naar meer abstracte vormen kijken. Denk aan papieren wafelbollen, geometrische uitsneden en gekleurde piramides die verwijzen naar de vorm van een kerstboom.

Dit is een gemakkelijke manier om een ​​sterke look te creëren, maar het is ook fantastischbudget kerstversiering idee, te.

8. Ga voor diepe maar gedempte tonen

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (8)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC)

Juweeltinten en donkere tinten zijn altijd een glamoureuze manier om Kerstmis te vieren, maar ze zijn niet voor iedereen geschikt. De helderdere robijnrode tinten en saffierkleurige momenten kunnen voor sommigen overweldigend zijn, vooral rond de rest van het jaar.

Een mooi alternatief is om alles net wat donkerder te maken. Denk aan een granaatachtige kastanjebruine muur, een iets lichtere smaragd op de bekleding. Deze tinten zijn ook gemakkelijk te vinden, zowel in decoraties als in feestelijke planten, zodat u zonder problemen kunt coördineren.

Omdat het een iets volwassener uiterlijk heeft, moet u ervoor zorgen dat u ook uw open haard vastmaakt, zodat het een goed afgewerkte en samenhangende ruimte is.

9. Kies een groen thema

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (9)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC)

Groen is absoluut nergens te vinden in interieurs: van muren tot meubels en accessoires, het is overal een populaire tintwoonkamer ideeënvoor een reden. Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar omdat het doet denken aan de natuur, wordt er zelfs gezegd dat het ons rustiger en zelfs creatiever maakt.

Gebruik die creativiteit in een groene kamer door deze te gebruiken als basis voor de inrichting van uw kerstwoonkamer. Zorg ervoor dat je kerstballen, versieringen en verpakkingsmateriaal overeenkomen met de lampenkappen die al in de kamer aanwezig zijn. Metallics en wit zijn geweldig om hiermee te combineren voor een eigentijdse look, maar voeg geen rode tinten toe, tenzij je de zaken in een meer traditionele richting wilt nemen.

10. Meng wit en blauw

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (10)

(Afbeelding tegoed: Cox & Cox)

De witte boom en gedempt,Kerstkleurenschemais een populaire, maar waarom zou je het niet een beetje door elkaar halen?

Omarm wit over de boom, de boomrand, de muren en de lichten om het decor te creëren. Het verschil komt door het toevoegen van onverwachte momenten van zachte, pastelblauwe tinten. Dit zorgt voor meer interesse in het uiterlijk, maar omdat de twee kleuren niet mijlenver uit elkaar liggen in het kleurenwiel, zien ze er zacht uit voor het oog.

11. Omarm een ​​rustieke stijl

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (11)

(Afbeelding tegoed: Nordic House)

Zorg ervoor dat uw kerstdecor in meer rustieke, landelijke woonkamers het thema versterkt.Traditionele kerstversieringsideeënzijn een geweldige plek om te beginnen bij het ontwerpen van je look.

'Voor een ingetogen stijl zijn honderden kerstverlichting en een handgeweven rieten boomrok alles wat je nodig hebt om de natuurlijke schoonheid van de boom te benadrukken en tegelijkertijd een feestelijke schittering toe te voegen', zegt Sandie Wallman, oprichter vanNoords Huis. 'Als je graag decoraties wilt introduceren, hang dan glazen kerstballen van verschillende afmetingen in een klassieke kleur zoals rood, groen of zelfs transparant om de luxefactor te vergroten en tegelijkertijd een zachte en elegante uitstraling te behouden.'

12. Vind troost en vreugde

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (12)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/Dan Duchars)

Een geweldige manier om feestelijke vrolijkheid toe te voegen zonder helemaal over de schreef te gaan, is door veel weelderige texturen te introduceren. Voeg diepte toe aan je woonkamer door rijk fluweel, zachte, comfortabele tweed en een superzacht vloerkleed toe te voegen om de baby's op te warmen.

Een luxe uitstraling in een woonkamer kalmeert de ziel, vooral als er een vleugje hout in zit dat de sfeer van het land terugbrengt. Door de natuur geïnspireerde tinten zorgen voor een ontspannen en moeiteloze look. Een zwarte muur, sierlijk meubilair en verfijnde details creëren een donker en mooi decor voor geselecteerde bijeenkomsten.

13. Omarm papierambachten voor decoratie

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (13)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Max Attenborough)

Papierknutselen is een geweldige manier om het hele gezin erbij te betrekken, door uw eigen papieren decoraties te maken. Leuke en budgetvriendelijke, zelfgemaakte papieren decoraties kunnen worden gebruikt om elk kerstversieringsplan af te maken. Van boomtoppers en sterren om de schoorsteenmantel op te fleuren, tot speelse honingraatbollen om rond de voet te plaatsen als er geen cadeautjes zijn. De mogelijkheden met papier zijn eindeloos. Papieren kettingen, slingers en meer, er zijn genoeg manieren om een ​​zelfgemaakt tintje toe te voegen met papierknutselwerk.

14. Voeg een mooi tintje toe met pastelkleuren

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (14)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/Joanna Henderson)

Maak een stijlstatement door uw decoratieschema af te stemmen op de kleuren op de muren. Deze benadering van seizoensdecoratie maakt het mogelijk om met een ingetogen schema een statement te maken, zonder de rest van het decor te overheersen. Mooie pastelkleuren zijn een belangrijke trend voor kerstdecoratie in 2021.

15. Leg je favoriete felle kleuren op elkaar

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (15)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC)

Zeg vaarwel tegen de traditie door je favoriete felle regenboogkleuren te omarmen, zelfs in een vaak zeer klassiek ingerichte tijd van het jaar.

Gebruik een lichte muur als inspiratie voor het aanbrengen van laagjes in de rest van je woonkamer. Pittige kerstkaarten, inpakpapier en wandkleden zorgen voor een leuke, energieke en zorgeloze uitstraling. Door vast te houden aan een handvol kleuren, zoals roze, oranje, groen en wit, kun je dit thema creëren zonder dat het te conflicterend en onaantrekkelijk wordt.

16. Mix en match metallics

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (16)

(Afbeelding tegoed: Tesco)

'Aangezien Kerstmis vorig jaar voor velen heel anders was, kunnen we verwachten dat het winkelend publiek in 2021 wat extravaganter zal zijn met hun decoratie om de verloren tijd in te halen.'

Emma voorspelt. 'Een makkelijke manier om een ​​beetje glamour toe te voegen is door middel van metallic accenten. Het combineren van metallics zoals geelgoud, zilver en roségoud zorgt voor een opvallende look en voegt een gevoel van luxe toe door standaarddecoraties naar een hoger niveau te tillen.'

'Tegenovergestelde texturen zijn ook een grote trend in 2021, en het combineren van metallic decoraties met natuurlijke materialen, zoals traditioneel groen en nepbont, zorgt voor een verbluffend contrast.'

17. Ga voor een geheel witte kerstdecoratie

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (17)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/Clare Richardson)

Een volledig witte woonkamer kan het perfecte cadeau zijn als het gaat om kerstversiering. Voeg gewoon kleur toe, speel met een wit-op-wit-palet, of, zoals hier is gedaan, houd de ruimte monotoon en natuurlijk.

Neem klimopstekken uit de tuin en krul ze rond spiegels en schoorsteenmantels, over foto's en langs een of twee planken. Voeg een feestelijke sfeer toe met geurkaarsen.

Emma Parry, hoofd Seasonal Buying bij Tesco, stelt: 'Om te voorkomen dat witte meubels en accenten er plat uitzien, kun je deze trend tot leven brengen met interessante texturen, zoals pailletten of zachte stoffen, of stukken die zijn geïnspireerd op de natuur, zoals kunstbloemen en bomen. '

'Zachte meubels zoals plaids en kussens helpen ook om een ​​gezellige sfeer te geven aan een kamer die anders behoorlijk koel zou kunnen aanvoelen. Creëer een waar winterwonderland door hoogte toe te voegen aan uw interieur met hoge, opvallende meubels en bomen bedekt met witte decoraties of nepsneeuw, waardoor een verleidelijk en illuster ijspaleisgevoel ontstaat.'

18. Zet een tijdelijke bar op

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (18)

(Afbeelding tegoed: eiken meubelland)

Een elegant dressoir is de perfecte plek om drankjes te serveren, en het is ook perfect om allerlei spulletjes in op te bergen. Zorg ervoor dat je een lamp of kaarsen hebt om een ​​poel van diffuus licht te creëren.

Als je levendige kleuren hebt gekozen, zoals deze aquamarijn fauteuil of een paars vloerkleed, voeg dan gekleurd glas of ornamenten toe om de tinten weer te geven en een harmonieuze afwerking te creëren.

19. Word humeurig met een monochrome inrichting

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (19)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Chris Everard)

De grafische kracht van zwart en wit is altijd boeiend. Witte kaartkransen en een moderne boom zorgen ervoor dat dit feestelijke woonkamerontwerp er minimaal en eigentijds uitziet.

20. Hang een statementkrans boven de open haard

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (20)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/ Dominic Blackmore)

Kransen zijn niet alleen voor de voordeur, ze zien er prachtig uit boven open haarden of op een prominente plaats op een opvallende muur. Deze supergrote koperen versie maakt een statement met bladeren doorweven met kerstverlichting, eucalyptus, gedroogde sinaasappelschijfjes en bessen. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het laat de kamer ook heerlijk ruiken.

21. Versier de nissen

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (21)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/Tim Young)

Veranker de rest van de woonkamerdecoratie door de nissen te stylen. Het gebruik van de planken aan weerszijden helpt om de decoraties op de schoorsteenmantel in evenwicht te brengen. Door de extra ruimte te omarmen en eenvoudige decoratieve accenten toe te voegen aan de kerstversieringen die centraal staan, voorkom je dat de decoraties op gespannen voet staan ​​met de rest van de kamer.

Met dit idee hoef je niet OTT te gaan, het is ongelooflijk wat een verschil een paar simpele lichten en hints van gebladerte kunnen maken.

22. Creëer een warm welkom met juweeltinten

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (22)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/Maxwell Attenborough)

Accentueer de sfeer van een knappend vuur door te decoreren met warme, kruidige tinten en juweelkleuren. Warme tinten kruidnagel, nootmuskaat en kaneel van het seizoen verrijken de look en brengen een vleugje verfijning in de feestelijke inrichting van uw woonkamer. Door hints van edele metalen toe te voegen, worden de kleuren verder weerspiegeld. De combinatie met levendig gekleurd meubilair verankert het hele schema.

Tegen een modieuze achtergrond van broeierige donkere verf komen de kleuren des te meer naar voren.

23. Houd het natuurlijk met gefokt blad

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (23)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/Dan Duchars)

Haal het beste uit een rustieke woonkamer door de buitenkant naar binnen te halen met takken van geurig groenblijvend groen en dennenappels. Wanneer u kiest waar u uw decoraties wilt plaatsen, bedenk dan waar de focus van de woonkamer zal liggen (de boom, open haard of salontafel) en plan daaromheen. Hier is de salontafel het middelpunt van de kamer, beladen met bladeren, kerstballen en een stompkaars.

Waarom voeg je niet een kom zelfgemaakte potpourri toe? 'Bind bundels kaneelstokjes en doe ze in een kom met dennenappels en een beetje kruidnagel voor een feestelijke potpourri', beveelt Tara King, Style Content Editor bij Country Homes and Interiors aan.

Emma Parry, hoofd seizoensinkoop bij Tesco, voegt hieraan toe: 'Slingers en rotandecoraties zijn gemakkelijke en betaalbare manieren om deze trend in huis te introduceren, omdat beide gebruik maken van natuurlijke materialen en texturen.'

'Wat het kleurenschema betreft, staan ​​klassieke kersttinten in laagjes centraal in dit thema. Bosgroen en bessenrood roepen scènes op van groenblijvende bossen die synoniem zijn met deze tijd van het jaar.'

24. Geef een donkere kamer een gouden gloed

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (24)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC)

De boom, kaarsen en champagneglazen van geslepen glas zijn de enige kerstaccenten in deze kamer, en hoewel ze relatief minimaal zijn, zijn ze meer dan genoeg om een ​​vrolijke uitstraling aan de ruimte te geven. De boom is in een zwarte gestroomlijnde pot geplaatst, passend bij de donkergrijze muren. Warmwitte kerstverlichting geeft de boom een ​​zachtgele gloed die de goudgele tinten in de kussens op de bank naar voren brengt.

Papieren decoraties zijn gelaagd met glazen kerstballen en in zilver gedoopte dennenappels om een ​​boom te creëren die letterlijk druipt van de textuur. Zelfs het gouden en marineblauwe inpakpapier is op kleur afgestemd om bij de kamer te passen.

25. Zet de toon met een eenvoudig middelpunt

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (25)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Polly Eltes)

Je hoeft geen grote show van decoraties te maken om indruk te maken; een eenvoudige presentatie op een salontafel kan de sfeer perfect in scène zetten.

Eenvoudige items die je misschien al hebt tentoongesteld, zoals een orkaanlantaarn, kunnen feestelijk worden gemaakt met de simpele toevoeging van enkele fonkelende lichtjes en een cluster van rustieke dennenappels. Er kan een klein boomornament aan de display worden toegevoegd om een ​​echte kerstsfeer te creëren.

26. Combineer lambrisering met een traditioneel kleurenschema

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (26)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/Simon Whitmore)

Als je een traditionele woonkamer hebt, misschien metideeën voor wandpanelen,complementeer het met een traditioneel bessenrood en groen kleurenschema. Het mooie van deze niet bij elkaar passende traditionele decoratiestijl is dat je in de loop der jaren gemakkelijk je collectie ornamenten kunt uitbreiden en ze in lagen kunt combineren om een ​​eclectische maar elegante boom te creëren.

Strooi bosjes eucalyptus en rode bessen langs de schoorsteenmantel. Haal het beste uit een hoog plafond door bladeren om een ​​touwtje te wikkelen en dit aan de muur te hangen, klaar om er kerstkaarten aan te bevestigen.

27. Omarm een ​​neutrale basis met kerstballen in wit en zilver

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (27)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC)

Blijf trouw aan je neutrale decoratiestijl door te kiezen voor een gecombineerde look met je decoraties die precies de juiste hoeveelheid sprankeling toevoegen. De eigenaren hebben hun boom versierd met grote kerstballen, die een grote trend zullen worden. Ze hebben vastgehouden aan een zilver-wit thema, zodat ze het interieur van de woonkamer aanvullen in plaats van tegenwerken.

Het gebladerte dat over de schoorsteenmantel hangt, voegt een vleugje levendig groen toe, terwijl het natuurlijk chique thema behouden blijft.

28. Creëer een feestelijke feature wall

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (28)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/David Brittain)

Dit bosbehang is het hele jaar door prachtig, maar samen met feestelijke schoorsteenmantelversieringen en een echte boom vormt het een prachtige Scandinavische achtergrond voor je kerstvieringen. Met een knipoog naar een meer verfijnde Scandinavische stijl combineert deze look strakke meubels met geschilderde en lichtgekleurde houtsoorten, rieten en geweven texturen.

29. Ga voor glamour

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (29)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Simon Whitmore)

Het cruciale element hier is de zachte textuur, dus kies een met fluweel beklede stoel, een brokaatgordijn, een zijden kussen... of alle drie! Meubels moeten van metaal en glas zijn, maar als hout voor jou werkt, kies dan voor donker walnoothout. Je kunt bestaande stukken ook donkergrijs verven, zodat ze erin passen.

30. Zorg dat je decoraties bij je meubels passen

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (30)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Dominic Blackmore)

Niet-passende kleurrijke banken zijn momenteel een ware rage. Als je ze thuis hebt, probeer je boom dan in dezelfde tinten te kleden als je bekleding om de hele kamer samen te brengen. Voeg ook votieven in deze kleuren toe.

31. Introduceer een midas-aanraking

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (31)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/Joanna Henderson)

Wees niet bang voor een beetje bling! Van zachte, verouderde tinten tot koperachtige en rijke bronstinten: goud voegt warmte en elegantie toe. Met Kerstmis is dat geen overbodige luxe, maar goud kan het hele jaar door als accentkleur worden gebruikt om een ​​eenvoudig interieur op te fleuren en af ​​te werken.

32. Voeg wat winterwarmers toe

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (32)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Brent Darby)

Creëer extra gezelligheid met wollen dekens en kussens voor de fauteuils bij de open haard. Door extra plaids binnen handbereik te houden in manden of dekendozen, kunnen uw gasten zich nestelen op de banken, fauteuils en zitplaatsen bij het raam, zonder dat ze erom hoeven te vragen. Zoek naar kerstontwerpen die bij uw meubels en uw boom passen, voor een kamerontwerp dat er moeiteloos op elkaar lijkt.

33. Vergeet de hulst en de klimop niet

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (33)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/David Brittain)

Geef uw woonruimte een traditionele kerstbehandeling en kies voor een klassiek rood en groen kleurenschema. Een echte boom is een must voor een modern landhuis, versierd met diepe karmozijnrode kerstballen en op folk geïnspireerde papieren ornamenten.

Zet het thema voort op de muren met saliegroene matte verf en kleed het aan met een rode bessenkrans. Voeg een paar niet bij elkaar passende kussens met winterse bloemenprints, een gezellige scharlakenrode plaid en ingelijste prints toe om het decor af te maken.

34. Laat het gloeien!

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (34)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/Jan Baldwin)

Gebruik warme honingkleurige kerstverlichting, sierkaarsen en vuurlicht om een ​​diep rijk en gezellig geheel te creëren. Zelfs een eenvoudige traditionele kamer komt tot leven met een feestelijke sfeer wanneer deze is gekleed in toffeekleuren en geel goud.

Zwart-witte kerstballen voegen contrast en scherpte toe aan de look. Houd je bij het inpakken van je cadeaus aan je monochrome en metallic kleurenpalet voor de ultieme finishing touch.

35. Ga ver weg met bladeren

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (35)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/Paul Raeside)

Wees gedurfd met vers blad om een ​​grote impact te maken in een witte, moderne woonkamer. Blijf bij groenblijvende planten zoals eucalyptus en varens voor de geur en duurzaamheid, en ga dan voor supersize voor een speelse draai aan de traditionele feestkrans. De eenvoudige kleuren doen denken aan de met sneeuw bedekte bossen van Scandinavië en passen goed bij de zachtgrijze bank en de plaid van imitatiebont. Een paar feestelijke ornamenten maken de look af, maar behouden toch een ontspannen sfeer.

36. Maak het zelf voor een sluwe kerst

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (36)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/David Brittain)

Verkrijg creatieve en ambachtelijke voddenslingers en kaartsnoeren om een ​​gezellige open haard te versieren. Meng de kleuren van een landelijke kerst in dennengroen en hulstrood, samen met fijne bloemen en traditionele tartan in kousen en plaids. Snijd roze appels in theelichthouders voor nog een shot rood en kleed de schoorsteenmantel aan met vrolijke cyclamen en eucalyptus.

37. Transformeer een oude favoriet

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (37)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/Paul Raeside)

Creëer een feestelijk middelpunt door een boekenkast met kerstcuriosa over te nemen. In deze moderne witte woonkamer spellen alfabetmokken een boodschap aan de Kerstman, terwijl herten, katten en vogelsculpturen achter sierbomen en diepgroen glaswerk vandaan gluren.

Magische accenten zoals de kroon en een witte uil brengen een vleugje Narnia in het plan, waar kinderen blij mee zullen zijn. Voeg ten slotte vorm en textuur toe aan de inrichting van uw kerstwoonkamer met een cluster van honingraatvormige papieren bollen in verschillende maten.

38. Versier met koper en roségoud

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (38)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/Paul Raeside)

Speel mee met de kleurentrend van het jaar met roségouden accessoires en boomversieringen. Creëer een prachtig middelpunt op de bovenmantelspiegel met een overvloed aan lange, taps toelopende kaarsen in verschillende metallic afwerkingen. Een paar royale koperen kerstballen zullen de boom verbinden met het decor van de hele kamer en een harmonieus feestelijk gevoel creëren zonder de kamer te domineren.

39. Maak meer van een schoorsteenmantel

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (39)

(Afbeelding tegoed: toekomstige PLC/Brent Darby)

Als u het geluk heeft een open haard in uw huis te hebben, kunt u daar met Kerstmis het beste van maken door houtblokken in te slaan en de schoorsteenmantel aan te kleden met feestelijke versieringen en groenblijvende planten. Een kolenbak en een houtmand zijn praktische benodigdheden voor bij het haardvuur, maar geven een kamer ook een gezellige, landelijke sfeer.

Joanna Iddon, manager huizenaankoop bijQVC UKzegt: 'Maak van uw open haard een hoogtepunt! Hoewel voorverlichte slingers en kousen een klassieke manier zijn om uw open haard te verfraaien, hoeft u dit jaar niet bang te zijn om uw schoorsteenmantel te personaliseren met andere decoraties die bij uw stijl passen.'

'Voor een adembenemend effect kun je kleurrijke kandelaars, hangende glazen kerstballen die het licht opvangen of opvallende fluwelen strikken proberen.'

40. Houd het simpel

40 Christmas living room decor ideas to transform your home for the festive season (40)

(Afbeelding tegoed: Future PLC/Jonathan Gooch)

Houd de inrichting van uw kerstwoonkamer eenvoudig voor een schema dat de stijl van het verleden van Kerstmis oproept. Een bloemstuk in seizoentinten brengt vrolijkheid in deze traditionele woonkamer. Het enige dat nodig is om de look compleet te maken is een klassieke dennenslinger, een schaal met feestelijk fruit en enkele fonkelende theelichtjes. Als u gasten verwacht, poets dan uw mooiste serviesgoed op en presenteer het op een elegant dienblad, samen met een schaal vol zoete lekkernijen.

Wanneer moet ik mijn woonkamer versieren voor Kerstmis?

Wanneer u besluit uw huis voor de feestdagen te versieren, is geheel aan u! Terwijl sommigen wachten tot half december, willen anderen Halloween graag uit de weg ruimen en dan meteen de versieringen uitgraven. Er is geen goed of fout, maar houd er rekening mee dat als u voor een echte boom kiest, deze veel water en weinig meer verzorging nodig heeft als u besluit haar vanaf begin november tentoon te stellen.

Lisa Cherry, hoofdkerstinkoper bijJohn Lewis & Partnerszegt: 'De afgelopen jaren hebben onze klanten eerder gezien dan voorheen, en ze schamen zich er niet voor om dat toe te geven.'

'Naarmate de nachten langer worden, willen we allemaal wat extra glans in onze huizen brengen. Hoe feestelijk en hoe vroeg je begint, bepaal je helemaal zelf, maar je kunt altijd klein beginnen door wat kerstverlichting of een herfstkrans aan te brengen. Zodra je dit hebt, kun je in de loop van de weken beginnen met het opstapelen van je decoraties.'

Joanna Iddon, manager huizenaankoop bijQVC UKzegt: 'Na de laatste paar kerstdagen die we hebben gehad, hebben we allemaal die extra vreugde in ons leven (en thuis) nodig, dus we zeggen hoe eerder hoe beter. Houd je vrolijkheid niet in en zorg dat die versieringen klaar liggen zodra je de drang krijgt!'

Hoe kan ik mijn woonkamer versieren voor Kerstmis?

Er zijn zoveel vrolijke manieren om je woonkamer te versieren voor Kerstmis. Je woonkamer is een van de beste decors voor intieme bijeenkomsten, en ook de perfecte plek om te pronken met je met fonkeling versierde kerstboom.

Lisa zegt: 'Een traditionele boom hoeft niet het middelpunt van je woonkamer te zijn, vooral niet als je niet veel ruimte hebt om mee te werken. Je kunt kiezen voor meer ruimtebesparende twijgbomen als je van een eigentijdse uitstraling houdt, of je kunt de illusie van een grotere boom creëren door grotere kerstballen aan de onderkant en kleinere aan de bovenkant te gebruiken.'

'Maak ook optimaal gebruik van de kenmerken van uw huis. Als u een open haard heeft, probeer deze dan te maximaliseren. Het hoeft ook geen arbeidsintensieve onderneming te zijn, simpelweg een slinger over de schoorsteenmantel draperen kan de ruimte meteen feestelijker maken. Combineer het met lampen voor een mooie gloed in de avonduren.'

Als het gaat om ideeën voor de inrichting van een kerstwoonkamer, is er geen gebrek aan inspiratie.

U kunt bijvoorbeeld helemaal uitgaan van de traditie en de gangen en schoorsteenmantels versieren met veel vers feestelijk gebladerte, rode en groene boomversieringen en veel gouden accenten om een ​​beetje glans aan het geheel toe te voegen.

'Na een paar jaar van onvoorspelbaarheid is deze kerst de perfecte tijd om jezelf te omringen met wat je weet en waar je van houdt. Klassieke seizoenskleuren rood, groen en goud zullen zoals altijd prominent aanwezig zijn, gecombineerd met gedurfde feestelijke uitspraken en motieven van bosdieren en karakters, zoals herten en roodborstjes, die ons doen denken aan vervlogen kerstdagen”, zegt Emma Parry, hoofd Seasonal Buying. bijTescolegt uit.

'Deze kleuren en seizoensdieren komen keer op keer terug omdat ze nostalgische gevoelens van troost en vreugde oproepen', suggereert Emma.

'Het creëren van warmte met deze kleuren en motieven kan net zo letterlijk zijn als het toevoegen van knusse plaids en zachte kussens, of je kunt warmte introduceren door accenten van tijdloos goud met bijvoorbeeld details op decoraties. Voor mij heeft het thema nostalgie een ‘meer is meer’-benadering, dus als het gaat om het versieren van de boom, aarzel dan niet!'

Of waarom houdt u uw ruimte niet vrolijk en helder met een moderner, kleurrijker decoratieschema? Gebruik roze, cerise en zilverkleurige accenten voor een welkome sprankeling. Deze stijl ziet er perfect uit in zowel moderne als historische omgevingen.

Juweeltinten zijn altijd een hit tijdens de kerstperiode. Je kunt helemaal voor saffierblauw, robijnrood of smaragdgroen gaan en deze tinten combineren met goud, messing of koper voor een rijk, warm welkom voor kerstgasten. Zorg gewoon dat het vuur laait en een beetje Michael Bublé op de geluidsinstallatie.

Hoe kan ik mijn woonkamer gezellig maken met Kerstmis?

Er zijn tal van manieren om eengezellig woonkamer ideevoor kerstdecoratie in de woonkamer Je kunt kaarsen aansteken om sfeer en een vrolijke sfeer te creëren.

Groepen grote witte stompkaarsen in verschillende hoogtes zien er moeiteloos stijlvol uit en maken een statement. Of u kunt kiezen voor kleine theelichtjes verspreid over de kamer om een ​​rustiger gevoel te creëren. Geurkaarsen zijn ook een goede keuze. Kies een geur die doet denken aan het seizoen, zoals specerijen als kruidnagel en kaneel, pompoen, appel of sparren.

Je kunt je gebruikelijke plaids en kussens vervangen door gezellig nepbont, dikke breisels en kussens die lekker wegzakken, zodat je lekker knus zit. Gooi een knus plaid over de armleuning van je bank, vervang linnen en lichtgekleurde kussens door fluweel, koord en twill in warme tinten.

U kunt uw kunst aan de muur ook ruilen voor stukken met een kerstthema, warme seizoenskleuren en misschien uw familiefoto's bijwerken met uw favoriete herinneringen van het jaar om aan uw gasten te laten zien.

Onderwerpen

Kerstmis

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated: 26/12/2023

Views: 5920

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.